Hlavní obsah

Slovenským hokejem otřásla další tragédie. Dušan Pašek mladší spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava/Praha

Tragická zpráva přišla v pátek dopoledne ze Slovenska. Ve věku šestatřiceti let zemřel bývalý hokejista a generální manažer klubu Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší. Podle slovenských médií se oběsil.

Foto: Profimedia.cz

Dušan Pašek mladší zemřel.

Článek

Slovenský deník Sme uvedl, že trojnásobný vítěz slovenské extraligy byl od čtvrtečního večera nezvěstný a v pátek jej našli v bratislavské čtvrti Koliba oběšeného. Tuto informaci deníku potvrdili i členové vedení bratislavského klubu.

Úmrtí Paška mladšího je druhou tragickou událostí ve slovenském hokeji za poslední dva dny. Ve středu zemřel útočník Bratislava Capitals Boris Sádecký, který minulý týden zkolaboval v zápase rakouské ICE Hockey League v Dornbirnu. Na ledě ho záchranáři několik minut ošetřovali, po převozu do nemocnice byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče.

Dušan Pašek mladší byl synem legendárního československého centra Dušana Paška staršího. I mistr světa z domácího šampionátu v Praze z roku 1985 zemřel tragicky, v březnu 1998 byl v 38 letech nalezen s prostřelenou hlavou ve své pracovně. Tragická smrt tehdejšího prezidenta Slovenského svazu ledního hokeje byla oficiálně uzavřena jako sebevražda.

Pašek mladší vyhrál slovenskou nejvyšší soutěž jednou s bratislavským Slovanem, jehož byl odchovancem, a dvakrát s Košicemi. Majitel čtyř startů za slovenskou reprezentaci kariéru ukončil před pěti lety kvůli zdravotním problémům.

"Je to obrovská ztráta pro slovenský sport a pro každého, kdo Dušana znal. Měl před sebou celý život a velké plány, jak pomoct slovenskému hokeji. Byl to můj nejlepší přítel a jeho smrt mě hluboko zasáhla," uvedl na facebooku Capitals prezident klubu Ivo Ďurkovič.

„Od operace plotýnky jsem už nemohl naplno trénovat a dělat věci jako předtím. Moje výkonnost šla tím pádem dolů a na ledě jsem se stále více trápil a bojoval spíše se svým tělem než se soupeři," řekl tehdy Pašek mladší. K hokeji se sice ještě v sezoně 2018/19 zkusil vrátit, za druholigový Hodonín ale zvládl jen tři zápasy a pak skončil nadobro.

Pašek starší je legendou československého hokeje. Bratislavský rodák získal s národním týmem kompletní sbírku medailí z MS (stříbrné má dokonce dvě). Stříbrný byl i na zimních olympijských hrách v Sarajevu v roce 1984. Za československý nároďák odehrál 196 zápasů a vstřelil 59 branek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články