Hlavní obsah

VIDEO: Kanadský mladík Lužu přizabil, kouč Bokroš byl na mrtvici

Smutek a zloba s ním doslova cloumaly. A nikdo se mu nemohl divit. Slovenského kouče hokejistů do dvaceti let Ernesta Bokroše mrzelo, že jeho svěřenci proti favorizované Kanadě dvakrát ztratili dvougólový náskok a nakonec propadli, ještě více jej ale nadzdvihla tvrdá a často až surová hra hráčů Javorového listu.

Faul Kanaďana Camary na Slováka Lužu.

 
Článek

Nejvíce na ni doplatil obránce Patrik Luža, kterého ve 27. minutě poslal k ledu úderem loktem do obličeje útočník Anthony Camara. K Lužovi, který zůstal otřesený a s krvavým zraněním ležet na ledě, okamžitě přispěchali lékaři a záchranáři. Hned na místě mu zafixovali krční páteř a na nosítkách jej odnesli do záchranky, aby jej následně převezli do nemocnice k podrobnějšímu vyšetření. Ta podle serveru allhockey.ru neodhalila žádná poškození mozku, krku a míchy, pro Lužu ale po traumatickém poranění lebky turnaj s největší pravděpodobností  skončil.

"Snažili se provokovat"

„Naše hra mladým Kanaďanům evidentně neseděla a snažili se provokovat. Některé souboje dohrávali za hranicí pravidel, na což doplatil právě Luža, kterého museli po nešetrném faulu převézt do nemocnice," rozčiloval se po zápase Bokroš nad zákrokem Camary, který byl rozhodčími oceněn trestem na pět minut a do konce utkání. Zástupci IIHF později informovali kanadského trenéra Steva Spotta o dalším řízení a hrozbě tvrdých sankcí. Nakonec z toho ale sešlo a Camara vyvázl u disciplinárky bez trestu.

Slováci ve svém úvodním vystoupení na juniorském šampionátu v Ufě potrápili Rusy, kterým podlehli až v nastavení, po senzaci sahali i proti vysoce favorizované Kanadě. Vždyť po první třetině vedli 2:0, v polovině zápasu pak 3:1. Jenže dobře rozehraný průběh zápasu nakonec ztratili a prohráli 3:6.

Existenční zápas s Německem

„Dovolím si tvrdit, že při hře pět na pět jsme byli Kanadě více než vyrovnaným soupeřem. O výsledku rozhodla naše nedisciplinovanost v závěru druhé třetiny, kdy jsme zbytečnými fauly darovali soupeři přesilovky a umožnili mu vyrovnat a následně vstřelit vedoucí gól," hledal Bokroš příčiny prohry.

I přes druhé zaváhání má ale z hry svých svěřenců dobrý pocit. A uvědomuje si, že šance na postup do čtvrtfinále ještě nezhasla. „Naše hra měla tvář a to si musíme přenést i do nedělního zápasu s Německem. Pro obě mužstva to může být existenční střetnutí na šampionátu," burcuje trenér Slováků, které po zápase s Německem ještě čeká závěrečné vystoupení v základní skupině proti USA.

Reklama

Související témata: