Hlavní obsah

Trenér Vůjtek zařadil do širší nominace Slovenska 55 hokejistů

Bratislava

Český trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek zařadil do širší nominace na olympijské hry v Soči 55 hráčů. Nechybějí mezi nimi hlavní hvězdy Zdeno Chára, Marián Hossa nebo Marián Gáborik. Na seznamu figuruje i Miroslav Šatan, který je momentálně bez angažmá a není jasné, zda bude v kariéře pokračovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český trenér Vladimír Vůjtek na slovenské střídačce.

Článek

Vůjtek zařadil do širšího kádru, ze kterého bude vybírat pětadvacetičlenný tým, osm brankářů, 19 obránců a 28 útočníků. Největší zastoupení má ve výběru Kontinentální liga, v níž působí devatenáct hráčů včetně obránce Juraje Mikuše, hájícího barvy Lva Praha. V nejkvalitnější lize světa - zámořské NHL - hraje šestnáct nominovaných hokejistů.

V české extralize momentálně působí brankář Peter Hamerlík (Třinec), obránci Marek Ďaloga (Pardubice), René Vydarený (Hradec Hrálové) a útočníci Ján Sýkora (Plzeň) s Michaelem Vandasem (Vítkovice).

Šatan nejstarším ve výběru

Vedle Šatana nemají momentálně angažmá ani brankář Július Hudáček a obránce Milan Jurčina. Šatan, jenž v minulé sezóně hrál za Slovan Bratislava v KHL, je nejstarším členem výběru. Zanedlouho devětatřicetiletý útočník už startoval na čtyřech olympijských turnajích, stejně jako obránce Ľubomír Višňovský.

"Jsem přesvědčený, že jsme do širšího výběru zařadili nejlepší slovenské hráče současnosti. Máme před sebou ještě tři a půl měsíce, výkony adeptů budeme pozorně sledovat," řekl Vůjtek.

Konečnou nominaci, ve které budou figurovat tři brankáři a 22 hráčů do pole, musí Vůjtek stejně jako další trenéři zveřejnit nejpozději 13. ledna. Následně bude možné hráče vyměnit jen ze zdravotních důvodů. Slovensko bylo zařazeno do základní skupiny A, ve které se utká s Ruskem, USA a Slovinskem.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec