Hlavní obsah

Produktivitu švédské hokejové ligy vyhrál Arlbrandt z Linköpingu

Stockholm

Hokejový útočník Pär Arlbrandt z Linköpingu vyhrál poprvé v kariéře produktivitu švédské ligy, když nasbíral v 53 zápasech 71 bodů za 26 branek a 45 asistencí. Měl náskok osmi bodů před Joakimem Lindströmem ze Skelleftey, který v 55 duelech vstřelil 23 gólů a na 40 přihrál.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Gulaš na tréninku hokejové reprezentace (ilustrační foto).

Článek

Jednatřicetiletý Arlbrandt byl i nejlepším nahrávačem. Nejlepším střelcem se stal s 30 trefami Američan Chad Kolarik, Arlbrandtův klubový spoluhráč. Šestý skončil s 24 zásahy Patrik Hersley, který překonal rekord soutěže mezi beky. Ten dosud držel Jan Huokko, který také za Leksand v sezóně 1998/99 nastřílel 21 branek.

Nejproduktivnějším českým hráčem byl Milan Gulaš z Färjestadu, který nasbíral v 26 duelech 23 bodů za 10 gólů a 13 asistencí. Klub z Karlstadu posílil na konci listopadu z Magnitogorsku a stihl se vyšplhat na 61. místo.

Základní část švédské ligy skončila v sobotu a už v pondělí začíná play off předkolem. V něm se na dva vítězné zápasy utkají Leksand s jönköpingským HV 71 a MODO Hockey s Linköpingem, kde působí útočník Jakub Vrána. Vítězové narazí ve čtvrtfinále na nejlepší tým dlouhodobé soutěže Skellefteu a druhou Frölundu.

Jisté jsou v boji o semifinále duely Luley s bekem Pavlem Skrbkem proti Växjö s forvardem Janem Hlaváčem a Färjestadu s Gulašem proti Brynäs. Poslední AIK Stockholm a jedenácté Örebro, za které má na kontě jeden zápas osmnáctiletý útočník Lukáš Vopelka, budou hrát baráž. V ní se představí i Västeras, kam před dvěma týdny zamířil na hostování z Färjestadu útočník Tomáš Hyka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 54. min Živě
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec