Hlavní obsah

Francie - Slovensko 4:2Slováci se vzpamatovávají ze šoku! Po skalpu Rusů překvapivě klopýtli s outsiderem

Praha

Na konci uplynulého týdne se vytáhla, když v Euro Hockey Challenge, přípravném turnaji na květnové mistrovství světa v Bělorusku, zdolala Rusko. Teď se ale naopak slovenská hokejová reprezentace postarala o překvapení na svůj úkor. Svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka prohráli na ledě domácí Francie 2:4.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Slováci sice nechali v zápase odpočívat některé své opory včetně zkušeného útočníka Miroslava Šatana, přesto ale byli favoritem. Jenže první gól inkasovali už po 49 vteřinách, v patnácté minutě prohrávali po dvou trefách Da Costy už 0:3 a gólman Július Hudáček, který tuto sezónu chytal za Pardubice, přenechal své místo Jánu Lacovi.

Po bezbrankové druhé třetině se v té třetí dostali Francouzi už do vedení 4:0, hosté ve zbytku zápasu stačili trefami Rastislava Špirka a Andreje Šťastného jen zmírnit konečnou porážku.

Slováci sehráli se zemí galského kohouta jubilejní dvacátý vzájemný duel a připsali si teprve druhou porážku. Ta první přišla v roce 1998 v Japonsku v přípravě na olympijské hry v Naganu. Odvetný zápas v rámci Euro Hockey Challenge je na programu v sobotu v Grenoblu.

Francie bude soupeřem Česka i Slovenska v základní skupině mistrovství světa v Minsku.

Euro Hockey Challenge
Francie - Slovensko 4:2 (10. a 15. Da Costa, 1. Fleury, 43. Lampérier - 44. Špirko, 54. A. Šťastný)

Reklama