Hlavní obsah

Brusle vyměnila za Bílý dům. Trojnásobná mistryně světa doplní tým prezidenta Obamy

Patřila k oporám ženské hokejové reprezentace Spojených států amerických, se kterou sbírala medaile jak na mistrovstvích světa, tak na olympijských hrách. V roce 2013 ale obránkyně Caitlin Cahowová v pouhých 28 letech ukončila svou hráčskou kariéru a hokeji se začala věnovat v manažerské roli. Vydrželo jí to však jen necelý rok - nyní má namířeno přímo do Bílého domu.

Foto: Sport.cz

Caitlin Cahowová (vlevo) společně s Monique Lamoureuxovou po prohře ve finále ZOH 2010 ve Vancouveru.

Článek

Rodačka z Connecticutu získala s národním týmem USA v letech 2008, 2009 a 2011 tři zlaté medaile ze světových šampionátů, na tom posledním byla dokonce vybrána do All star týmu turnaje. Cahowová má i stříbro z olympiády 2010 ve Vancouveru, o čtyři roky dříve nechyběla u zisku bronzu na hrách v Turíně.

Po skončení hráčské kariéry působila ve správní radě Canadian Women's Hockey League, ve které nastupovala už jako hráčka. Cahowová, která se otevřeně hlásí k homosexuální orientaci, však stále pokukovala výše.

Letos v únoru se jako členka delegace zastupující prezidenta USA zúčastnila slavnostního otevíracího ceremoniálu olympijských her v Soči a nyní už pro Baracka Obamu pracuje na plný úvazek. Prezident si ji vybral do své administrativy, kde zastává funkci členky pro fitness, sport a zdravou výživu. Informovaly o tom oficiální stránky Mezinárodní hokejové federace IIHF.

Reklama

Související témata: