Hlavní obsah

Třinec přišel vedle zraněného Galvase i o rváče Polanského. To píchnutí si měl odpustit, litoval kouč

Třinec

Rozhodně není typem bitkaře, přesto si třinecký Jiří Polanský v utkání hokejové Ligy mistrů proti švédskému HV 71 rvačku neodpustil. V předposlední minutě druhé třetiny krátce po vyrovnání Ocelářů na 2:2 se domácí útočník ohnal po Abbottovi, kterého zasáhl špičkou hole. Když pak viděl, že ho rozhodčí bude vylučovat, pustil se do soupeře i pěstmi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Třince oslavují vstřelený gól. Zleva Jiří Polanský, Zbyněk Irgl a Vladimír Dravecký. Ilustrační foto.

Článek

Oba pak museli předčasně do sprch, Polanský navíc s trestem ve hře, což pro něj znamená stop pro odvetu. „Jeho parketa rvačky tedy nejsou, ale obstál v ní. To píchnutí si však měl Polanský odpustit, bylo to pro nás citelné oslabení. Přišli jsme tím o hráče, který dělá naší přesilovku," vykládal trenér Jiří Kalous.

„Trochu mě Polda překvapil, že šel do bitky, ale míváme doplňkový trénink s thaiboxerem Vaňkou, asi na to vzpomněl," komentoval Polanského počínání autor první třinecké branky Radim Matuš. „Soupeř se předvedl jako typický severský tým, ostrý jak břitva. Byli jsme rovnocenným soupeřem, bohužel jen to koření v podobě gólů nebylo takové," líčil Kalous.

Třinec šetřil ne úplně zdravého Adamského a navíc před polovinu duelu přišel o Galvase, jenž si obnovil zranění kolena. „Od té chvíle se zápas nesl v duchu častého vylučování, naše přesilovky se mi ale moc nelíbí. Ke spokojenosti mně chybí nějaký ten gól navíc. Na počet šancí, které si vytváříme, těch branek bylo málo," dodal Kalous.

Po faulu Polanského museli Oceláři ubránit i pětiminutové oslabení, výsledek už zůstal v nerozhodné podobě. V Lize mistrů se prodlužují až odvety, pokud postupujícího neurčí bodový zisk nebo při jeho shodě rozdíl skóre. „Matematika je jasná. Kdo vyhraje odvetu, tak urve postup a zkusíme to na švédském ledě být my," vykládal třinecký kouč.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko