Hlavní obsah

Návštěvnost Ligy mistrů? Mizerná, řekl Jandač a rýpnul si do vlastního hráče

Praha

V polovině utkání vedli nad Curychem už 3:0 a zdálo se, že do odvety prvního kola play off Ligy mistrů si za čtrnáct dní povezou velice slušný náskok. Jenže nakonec museli hokejisté Sparty vzít zavděk hubeným vítězstvím 3:2. I tak si trenér Pražanů Josef Jandač skalpu úřadujícího švýcarského vicemistra cení. Mrzí ho však odstoupení útočníka Martina Réwaye a slabá divácká návštěva. Vždyť do O2 areny dorazilo jen 2893 fanoušků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Buchtele ze Sparty Praha střílí gól na 2:0 curyšskému brankáři Flüelerovi.

Článek
Fotogalerie

Pro sparťany se zápas vyvíjel více než dobře. Jenže ve druhé třetině kvůli střevním potížím odstoupil Réway a Curych ukázal, že ne náhodou projel základní skupinou bez ztráty bodu. „Ale my jsme chtěli urvat výhru a tu máme. V Curychu stejně nebudeme kalkulovat, pojedeme tam zvítězit," vyhlásil útočník Jan Buchtele, autor prvních dvou branek.

Ten jako by v zápasech na mezinárodní scéně pokaždé ožil. Zatímco v domácí soutěži čeká v probíhající sezóně na premiérový bod, v Lize mistrů vstřelil v pěti utkáních už pět branek.

Buchtele: Špičkový gól, patří do nejlepších sestřihů

„Asi mi mezinárodní hokej víc sedí, jiné vysvětlení nemám," usmál se 25letý útočník a těšil jej hlavně první gól. „Tohle jestli nedají do nejlepších sestřihů, budeme hodně zklamaní. Bylo to totiž špičkové," popisoval Buchtele svůj první zásah, který padl po kombinaci celého útoku a on zakončoval do zcela prázdné brány.

„Určitě je škoda přijít o takový náskok, každé vítězství se ale počítá. Nerad bych se teď pouštěl do toho, jaké teď mají týmy procentuální šance na postup. Nás v Curychu nic jiného než postup nezajímá. Rozhodně nebudeme hrát na remízu, která nám stačí, to se ani nedá," tvrdil obránce Michal Barinka.

„Vítězství si hodně vážíme, protože Curych byl velice silný soupeř. Je ale pravda, že jsme zápas měli rozehraný lépe, než jaký je konečný výsledek. Za nadějného stavu 3:0 ale přišly individuální chyby obránců, které mě mrzí. Uvidíme, jestli to bude stačit na postup," řekl trenér Sparty Josef Jandač.

Lidi v Česku radši chodí na extraligu

Sparťany ale mrzela slabá divácká návštěva. Fanoušky do O2 areny nezlákal ani osmnáctiletý americký talentovaný útočník curyšských Lvů Auston Matthews, očekávaná jednička příštího draftu NHL, kterého byl v Libni plný led.

„Třeba Švýcaři nebo Norové Ligu mistrů prožívají, berou ji jako svátek hokeje. Jenže lidi u nás na ni nejsou zvyklí a radši chodí na extraligu. Nevím, proč tomu tak je, že si nechají uniknout takové špičkové mančafty," mrzelo Buchteleho, že zápas sledovaly necelé tři tisícovky lidí. „Doufám, že když budeme předvádět dobré výkony, diváků přibude," dodal Barinka.

Réway? Pořád má něco, furt ho něco bolí

„Je to víc věcí dohromady. Liga mistrů zatím nemá pevné kořeny, chybí i propagace ze strany médií. Ale obecně je návštěvnost Ligy mistrů mizerná," musel přiznat Jandač a zlobil se na Réwaye, že i přes střevní potíže zápas nedohrál.

„U něj je to složitý. On má pořád něco, furt ho něco bolí a má zdravotní problémy. Jeden zápas zahraje parádně a další ho nevidíš. S ním je to těžký... Hokejista to je, to všichni víme, ale jestli bude chtít hrát nějaký velký hokej (má na mysli NHL), tak jste viděli rozdíl mezi ním a Matthewsem," uzavřel kouč Pražanů.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články