Hlavní obsah

Orsavu dva góly v Minsku kvůli porážce nijak netěšily

Minsk

Po úterní porážce na ledě Junosti Minsk čeká hokejisty Mladé Boleslavi ve čtvrtek v Lize mistrů další vystoupení na ledě švédského Växjö. Budou se snažit o první body poté, co v Bělorusku přišli o zisk v 58. minutě, kdy inkasovali v oslabení tří proti pěti a prohráli 3:4. Autora dvou branek Bruslařského klubu Jakuba Orsavu ztráta mrzela.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Jakub Orsava.

Článek

"Asi jsme se porazili sami. Hráli jsme víc než vyrovnanou partii, vytvářeli jsme si šance a nedali jsme gólovky. Prostě nás potrestali," řekl webu Bruslařského klubu Orsava, letní posila Středočechů z Třince.

Pětadvacetiletý útočník se zkušenostmi z české reprezentace v páté minutě dostal svůj tým do vedení, pak v polovině utkání vyrovnal na 2:2, ale ze svých tref velkou radost neměl.

"Spokojený být nemůžu, prohráli jsme. Kromě toho oba ty góly byly spíš z kategorie šťastnějších. Na tom prvním zapracoval hlavně Vampy (Petr Vampola) a i u toho druhého se to ke mně tak nějak podivně odrazilo. Vystřelil jsem z kruhu a padlo to tam. Ale nezískali jsme žádné body, takže je to k ničemu," podotkl Orsava.

V Lize mistrů už hrál v uplynulých dvou sezónách v dresu Ocelářů, Mladá Boleslav se do ní díky postupu do semifinále extraligy v uplynulé sezoně dostala premiérově. "Už s touhle soutěží mám nějaké zkušenosti, ale na druhou stranu přiznávám, že Bělorusko i konkrétně tenhle tým pro mě jednou velkou záhadou byly. Ale ono přesně o tomhle celá Liga mistrů je. Prakticky pokaždé narazíte na někoho nového, nepoznaného. Země, týmy. Vždycky je to jiné," prohlásil Orsava.

Z Minsku rovnou do Švédska

Běloruský mistr byl pro Mladoboleslavské nečitelný soupeř. "Trenéři se nám samozřejmě snaží něco nabídnout a nastínit. Máme k dispozici i nějaké starší záznamy, ale pořád je to jedno velké neznámé. Nikdo pořádně neví, co budou hrát, co vlastně hrají normálně. Tím spíš se ale musíme soustředit na tu naši hru a nehledat nic u druhého," navázal.

Bruslařský klub se přesunul do Minsku v úterý v den zápasu a zůstává tam do čtvrtka, kdy se přesune do Švédska. "Potrénujeme, odpoledne si oddechneme. A na čtvrtek musíme být připravení. S Třincem jsme s někým ze severu hráli před dvěma roky. Myslím, že to bude ještě o jeden level výš. Jsou daleko bruslivější, snad i šikovnější. Asi to bude ještě o něco těžší než s Minskem," vybavil si Orsava souboje s jönköpinským HV 71.

Ze tříčlenné skupiny postoupí do 1. kola play off nejlepší dva a Mladou Boleslav čeká domácí odveta s Växjö už v neděli. Junosť pak přivítá 6. září. "O cílech se nám asi nemluví dobře. Všichni do toho jdeme s tím, že chceme odvést to nejlepší, ale kam až chceme dojít? To se teď těžko říká. A takhle se dá mluvit i o té skupině obecně. Prostě jdeme od zápasu k zápasu a uvidíme," dodal Orsava.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec