Hlavní obsah

Kubalík potvrdil střeleckou formu a těší jej vítězný vstup do Ligy mistrů

Stavanger

Kanonýr Dominik Kubalík přispěl dvěma góly a jednou asistencí k sobotnímu vítězství hokejistů Plzně na ledě Stavangeru 3:0 a byl rád, že Indiánům vyšla premiéra v Lize mistrů. Nejlepší kanonýr uplynulé sezóny extraligy, který dnes slaví 21. narozeniny, potvrdil střeleckou chuť. V předchozích pěti duelech přípravy vstřelil už šest branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík na prvním tréninku české hokejové reprezentace v Jihlavě.

Článek

"Jsem rád, že se nám první krok ve skupině povedl. Chceme postoupit dál a dobrý začátek je důležitý. Sehráli jsme dobré utkání, soupeř sice výborně napadal a hrál do těla, ale nás vzadu podržel Machy (Matěj Machovský), což znám dalo klid," řekl Kubalík klubovému serveru.

Ve formaci s Jaroslavem Kracíkem a Miroslavem Indrákem mu to klape podobně jako v minulé sezóně. "Naší lajně to takhle lepí dlouho. Je neskutečné, jak nám to funguje a já doufám, že v tom budeme pokračovat," prohlásil Kubalík, který byl v širším kádru české reprezentace pro květnové mistrovství světa v Rusku, ale na soupisku se nakonec nedostal.

V sobotu překonal v polovině utkání brankáře Rubena Smitha dvakrát v rychlém sledu střelami shodně z pravého kruhu. V prvním případě v přesilovce zamířil z větší vzdálenosti, v druhém byl blíže a našel skulinku u bližší tyče. "Převážně se snažím střílet na místa, kde to gólman z takové pozice nečeká. Třeba ten druhý gól, to se povede z deseti pokusů tak jednou," prohlásil Kubalík.

Další duel v Lize mistrů čeká Plzeň v sobotu na ledě Nitry, kde může udělat další krok k postupu do play off. "Slovenský hokej moc zmapovaný nemám, takže jsem zvědavý. Liga mistrů je super. Sice v ní není tolik peněz jako ve fotbale, nechodí tolik lidí, ale pořád je to Champions League. Potkáme jiné týmy než v extralize a to je pro mě osobně velká motivace," dodal Kubalík.

Reklama

Související témata: