Hlavní obsah

Jágr pobláznil Ostravu a přiznal, že se věnoval také bojovým sportům

Praha,Ostrava

Slunečné počasí, 57 sportovních klubů a hlavně účast hokejové superstar Jaromíra Jágra. Díky tomu dětský festival Sporťáček, největší sportovní náborová akce v republice, přilákal do Ostravy na městský stadión 4700 návštěvníků. Před jejich zraky si česká sportovní ikona vyzkoušela moderní gymnastiku, hokejbal i stolní fotbálek.

Foto: Robin Nevřala

Jaromír Jágr navštívil v Ostravě dětský festival Sporťáček.

Článek

„Děti dnes mají neskutečné možnosti sportovat. Je krása vidět na vlastní oči, že výběr stojí za to. Já si jich jenom tady prošel minimálně deset, které jsem v dětství neměl šanci dělat. Otec měl pro mě jen hokej nebo fotbal. A protože věděl, že budu těžký, dal mě na hokej. Ve fotbale by to nefungovalo," usmíval se útočník Floridy.

Jágr si prošel celý areál a některé sporty i vyzkoušel. Hned za vstupní branou vlezl na hokejbalové hřiště, kde se s dětmi zdržel 10 minut. Poté zkusil i moderní gymnastiku, ale s obručí si příliš nerozuměl. „To pro mě není," uznal. Mnohem lépe si vedl během stolního fotbálku.

Jágr myslel, že hokejisti dřou

„Musím říct, že poslední dva měsíce jsem se v přípravě věnoval bojovým sportům a zjistil jsem, že je to hrozně náročné. Myslel jsem, že hokejisti dřou, ale když to srovnám například s boxem, tak ten je náročnější," prohlásil 44letý fenomén, který na závěr absolvoval i autogramiádu, což způsobilo frontu přes celý atletický stadion.

A jakou radu dal Jágr dětem a jejich rodičům, kteří se na Sporťáčku rozhodovali, jakou roli v jejich životě bude hrát sport a pohyb? „Během kariéry jsem zjistil, že když je člověk unavený, musím další den víc pracovat, abych se z únavy dostal. To je moje zkušenost, kterou jsem během těch 25 let nasbíral. Myslím, že děti mají tolik energie, že vůbec nemusí odpočívat."

Reklama

Související témata: