Hlavní obsah

Zmatek v kabinách. Mladoboleslavští netušili, zda mají po výhře naději na postup

Mladá Boleslav

Pořádný zmatek panoval v kabinách obou celků po utkání hokejové Ligy mistrů mezi Mladou Boleslaví a běloruským celkem Junosť Minsk. Nikdo, včetně zástupce soutěže, nevěděl, jaký klíč by rozhodoval při rovnosti bodů obou celků, který hrozí v případě výhry švédského Växjö nad Minskem v posledním zápase základní skupiny L.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu do sítě Minsku.

Článek

"Musím se přiznat, že to taky nevíme. My jsme věděli, že pro uchování nějaké naděje musíme dnes uhrát tři body. Jestli by pak rozhodoval vzájemný zápas, nebo celkové skóre, to netuším," přemítal po utkání mladoboleslavský obránce Jiří Kurka.

Nakonec ale Středočeši i přes úterní jednobrankovou výhru 3:2 v soutěži skončí. Rozhodujícím faktorem je pro případnou shodu v bodech a skóre ve vzájemných soubojích vyšší počet nastřílených branek v jednom ze zápasů, přičemž hraje ve prospěch Junosti výhra 4:3 z domácího prostředí.

"Určitě to ale pro nás byla velmi zajímavá zkušenost. Určitě pro nás bylo lepší před sezonou odehrát zápasy proti kvalitním soupeřům, kde o něco jde. Je to rozhodně lepší, než hrát proti prvoligovým týmům," pochvaloval si Kurka.

Výhra s hořko-sladkou příchutí

Hlavně konfrontace se švédským Växjö ukázala podle jeho slov velký rozdíl mezi současnou úrovní české a švédské nejvyšší hokejové soutěže. "Tam byl podle mě velký rozdíl. Oni hlavně lépe bruslili. Člověk v jednu chvíli nevěděl, kdo je obránce a kdo je útočník, když to rozjeli," všiml si Kurka.

Po úterním vystoupení všechny na stadionu mrzela ztráta tříbrankového náskoku, která také rozhodla o vyřazení. "Bohužel potrestali dvěma góly jedno naše nepovedené střídání. Pak jsme se ještě snažili a tlačili se do zakončení, abychom dali ještě jeden gól, ale ten už nám tam bohužel nespadl," litoval dvaadvacetiletý bek.

"Samozřejmě jsme chtěli doma vyhrát, ale ta výhra má nakonec hořko-sladkou příchuť. Očekával jsem kvalitní zápas, což se také potvrdilo. Bohužel mě mrzí, že dalšího kvalitního soupeře už do Boleslavi nepřivezeme," uvedl kouč František Výborný.

"Hlavně pro mladé hráče by to bylo hodně zkušeností, protože na takovou kvalitní mezinárodní konfrontaci moc nenarazí. Byla to pro nás všechny v klubu sice drahá, ale velmi cenná zkušenost. A skvělá příprava před sezónou v extralize," doplnil Výborný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko