Hlavní obsah

Výpomoc Pardubicím je u konce, Štěpánek odchází do Finska

Aktualizováno

Původně měl podle dohody extraligovým Pardubicím vypomáhat do konce října, nakonec však svou misi na východě Čech končí o deset dní dřív. Třicetiletý brankář Jakub Štěpánek totiž odchází do Finska, do konce sezóny se dohodl na smlouvě s posledním celkem tamní nejvyšší soutěže Lukko Rauma.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Jakub Štěpánek v dresu Pardubic.

Článek

Mistr světa z roku 2010 Pardubicím kývl na krátkodobou výpomoc v září, kdy mělo Dynamo na marodce gólmany Maxwella s Růžičkou. Štěpánek nastoupil v dresu Východočechů do osmi zápasů, úspěšnost jeho zákroků činila 85,6 procent.

„Jakubovi děkuji za odvedené služby pro nás, výrazně nám pomohl v pro nás obtížné situaci. Jsem rád, že mu angažmá u nás pomohlo získat atraktivní nabídku z Finska," prohlásil pro oficiální stránky Pardubic generální manažer klubu Pavel Rohlík.

„Cením si na něm, že jakmile jsem jej skrze agenta oslovil, tak během dvou hodin kývl na naši nabídku. Ukázal nám své sportovní i lidské kvality, do nového angažmá Jakubovi přeji hodně štěstí a úspěchů," dodal Rohlík.

Štěpánek si tak vyzkouší další zahraniční angažmá, v minulosti už chytal v Kontinentální lize za Petrohrad, pražského Lva a Čerepovec. V uplynulé sezóně pomohl Bernu k zisku švýcarského mistrovského titulu.

Reklama

Související témata: