Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 1:0Bartovič v závěru rozhodl českou bitvu. Tygři mají do čtvrtfinále Ligy mistrů blíž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Bartovič 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Liberečtí hokejisté si do osmifinálové odvety Ligy mistrů povezou do Ostravy hubený náskok 1:0. Těsné domácí vítězství nad Vítkovicemi jim v úterním úvodním duelu zařídil v 57. minutě Milan Bartovič, jenž se střelecky prosadil při vlastním oslabení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jediný gól utkání inkasuje brankář Vítkovic Daniel Dolejš.

Článek
Fotogalerie

Tygři vstoupili do duelu s Vítkovicemi, kterým chybělo celkem šest obránců hodně aktivně. Hned v úvodu si vypracovali několik slibných příležitostí, Dolejš však udržel čisté konto stejně jako na druhé straně Will, jehož nebezpečně provětral Kolouch. Velkou možnost měl po chybě Willa útočník Szturc, jenže zcela odkrytou bránu minul.

V prostřední části hry ubylo přesností i šancí. Jednu z mála měl Bulíř, s jeho průnikem si ale Dolejš poradil. Severočeši v závěrečné periodě přidali ve snaze, přesto nedokázali najít recept na výtečně chytajícího Dolejše.

Mladý vítkovický gólman nejprve ve 48. minutě zlikvidoval dravý průnik Jana Ordoše, o chvíli později zase zneškodnil střelu Lakatoše. Otevřít skóre mohl i Lukáš Krenželok, jenže puk poslal vysoko nad. Podještědský celek se však přece jen gólu dočkal. V 56. minutě obdržel dvouminutový trest za sekání domácí obránce Derner, Ostravané ale v početní výhodě sami inkasovali. Reprezentační bek Šimek naservíroval v přečíslení dva na jednoho lahůdkový puk pro Bartoviče a ten ranou z první rozjásal čtyři a půl tisíce diváků v aréně.

Bílí Tygři tak porazili Vítkovice těsně 1:0. Odveta se hraje v úterý 8. listopadu v Ostravě.

Osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 57. Bartovič (Šimek, J. Vlach). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Vinnerborg (Švéd.) - Lhotský, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4527.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Bartovič - J. Stránský, Špaček, J. Vlach - Hrníčko. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Vítkovice: Dolejš - D. Krenželok, L. Kovář, Puzič, Sedlák, Bail, Rudl, Adamík - Vandas, Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal - E. Němec, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.
Postoupí do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů Liberec, nebo Vítkovice?
Liberec
51,4 %
Vítkovice
48,6 %
Celkem hlasovalo 942 čtenářů.

Reklama

Související témata: