Hlavní obsah

Jak vypadá hokej na vodě? Farma NHL na to dala fanouškům jasnou odpověď

Meteorologové je varovali. Organizátory utkání American Hockey League pod otevřeným nebem mezi domácím Bakersfieldem Condors (farma Edmontonu Oilers) a Ontariem Reign (rezervní tým Los Angeles Kings) nabádali, ať večerní duel raději přesunou na brzké odpolední hodiny. V opačném případě hrozí, že dlouho očekávanou hokejovou akci poznamená silný liják. K posunu souboje nedošlo a slova rosniček se nakonec do puntíku naplnila.

AHL Outdoor classic - Ani liják hru nepřerušil

 
Článek

Už rozbruslení před zápasem poznamenal déšť, ovšem byl to jen slabý odvar toho, co následovalo na začátku druhé třetiny. Při průtrži mračen stačilo jen pár minut, aby hřiště připomínalo spíš bazén pro hráče vodního póla než ledové kluziště.

„Kdykoliv jste zabrzdili, jedna brusle navalila vodu do té druhé, takže každá z nich najednou vážila skoro pět kilogramů. Pořád jsme si museli otírat vodu z hledí přilby. Bylo to neskutečné," kroutil hlavou útočník Bakersfieldu Scott Allen, že rozhodčí zápas nepřerušili.

Přesně si přihrát bylo prakticky nemožné, o déle trvajících akcích ani nemluvě. Postupem času déšť přeci jen ustal, a tak hokejisté mohli duel dohrát alespoň v částečně regulérních podmínkách.

Domácí dokázali smazat dvougólové manko a nakonec před zraky zhruba deseti tisíců fanoušků vyhráli 3:2 po prodloužení.

Reklama

Související témata: