Hlavní obsah

Musím se umět rychle vyhnout, ví před premiérou v zámořské lize rozhodčí Suchánek

Plzeň

Svojí premiéru v nižší hokejové zámořské soutěži AHL si český čárový sudí Libor Suchánek odbude na začátku února. Rozhodovat bude tři zápasy. „Už vím, které, ale nesmím to prozradit,“ říká 27letý arbitr. A dodává. „To, že se objevím v AHL je pro mě velkou poctou. Jsem z toho nadšený.“ A také přiznává určitou nervozitu. Ostatně není divu. Pokud v American Hockey League uspěje, mohl by v budoucnu zamířit i do NHL. Jak vypadá jeho příprava na premiéru v AHL, to se dozvíte v následujícím videu.

Český rozhodčí vyzkouší AHLVideo: Sport.cz

 
Článek

Libora Suchánka do AHL doporučil supervizor Al Kimmel, který českého čárového arbitra viděl na předsezónním zámořském kempu pro rozhodčí a také při přípravném duelu Česká republika - Rusko před Světovým pohárem. Teď tedy bude mít český sudí možnost ukázat, co v něm je.

To, že bude k hokejovým zápasům nastupovat v pruhovaném, se rozhodl ve svých 15 letech. „Bylo jasné, že jako hráč žádnou díru do světa neudělám a máma mi tehdy poradila, že bych to mohl zkusit jako rozhodčí."

A jako rozhodčí by se jednou mohl zapsat do historie. Žádný český sudí totiž ještě zápasy NHL nerozhodoval. Nejprve je ale třeba udělat první krok. V únoru uspět v AHL.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko