Hlavní obsah

Patnáctiletá Češka předčí v hokeji i kluky! Za reprezentaci si může zahrát na příští olympiádě

Třebíč

Na zimních olympijských hrách 2018 by mohl mít český hokej dvojí zastoupení. Turnaj pod pěti kruhy by si, kromě mužské hokejové reprezentace, mohla zahrát i ta ženská. Musí ale příští týden (9. - 12. 2.) zvládnout ve Švýcarsku olympijskou kvalifikaci. V zápasech s Norskem, Dánskem a domácím týmem by národnímu týmu mohla pomoci i teprve 15letá Adéla Škrdlová. Ta, aby měla odpovídající výkonnost, hraje v Česku také soutěžní zápasy v klučičím týmu (SK Horácká Slavia Třebíč). Jaké to je s opačným pohlavím trénovat i sdílet šatnu, to mladičká reprezentantka prozradí v následujícím videu.

Hokejistka Adéla ŠkrdlováVideo: Sport.cz

 
Článek

Podle trenéra Štěpána Oberreitera svádí studentka gymnázia s kluky vyrovnané souboje. „Mohli by si z ní vzít i příklad. Její přístup k tréninkům je vynikající. Pořád chce jít výš a výš. Jejími přednostmi jsou píle a cílevědomost," říká kouč. A když kluci někdy neunesou, že proti nim hraje holka a objeví se nevraživost? Na to už si Adéla Škrdlová zvykla. „Pro ně to taky musí být těžké, že s nimi hraje holka, která se jim snaží vyrovnat."

Aby si od kluků odpočinula, hraje i ženskou ligu za Brno a přiznává: „I když je to s klukama těžší, bez nich bych nebyla v hokeji tam, kde jsem. Je to tam i víc o fyzičce. Ženská liga nemá v Česku moc vysokou úroveň. Ale zase je tam lepší kolektiv." A její maminka, Ivana Škrdlová, dodává: „A úplně jiná kategorie je reprezentace. Tam už je to zábava spojená s kvalitou. Když se Adéla vrátí z reprezentační akce, tak říká 'Mami, tohle bylo za odměnu. Ani nemusím hrát, stačí, že tam s nimi můžu být'."

V letošní sezóně se zatím Adéle Škrdlové plní sny. Zahrála si na juniorském mistrovství světa, dostala pozvánku do ženské reprezentace pro olympijskou kvalifikaci. Kdyby v ní český tým uspěl, byl by to už bonus navíc. A možná by to zavřelo pusu těm, kteří ženské hokejistky podceňují. Pro ty má patnáctiletá studentka gymnázia tento vzkaz: „Přijďte se podívat a přesvědčte se!"

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko