Hlavní obsah

Problém pro olympiádu? Červenka je mimo hru. Dostal zánět a čekají ho testy

Praha

Nepříjemné komplikace zažívá hokejista Roman Červenka. Útočník Fribourgu má zánět v rameni. Podle serveru swisshockeynews.ch to potvrdily čtvrteční lékařské testy. Vzhledem k olympijské sezóně a neúčasti hráčů z NHL by v případě ztráty zkušeného forvarda šlo citelné oslabení národního týmu. Turnaj pod pěti kruhy se odehraje v únoru příštého roku v jihokorejském Pchjongčchangu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka.

Článek

Diagnózu potvrdil klubový manažer Christian Dubé. Červenku čekají podle jeho slov další testy, ty by měly proběhnout v pondělí. „Operace v žádném případě nebude nutná," uklidňuje Dubé.

Červenka nedohrál čtvrteční utkání proti Zvolenu. Podle švýcarského webu bude jedenatřicetiletý Čech chybět ve dvou posledních předsezónních zápasech. Jak to bude s duely na startu nového ročníku švýcarské soutěže, zatím není známo. Odpověď na tuto otázku mohou přinést pondělní testy.

Švýcarská nejvyšší soutěž startuje příští týden, Fribourg hraje zahajovací utkání ligové sezóny 2017/2018 8. září proti Servette.

Červenka ve švýcarském klubu odehrál v minulém ročníku 44 zápasů a v základní části si připsal 51 bodů (16+35). V uplynulé reprezentační sezóně odehrál za národní tým 14 utkání, vstřelil 5 gólů a na 4 přihrál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.