Hlavní obsah

Kometa zdolala Zug i s mladíky. Jsou velkým příslibem pro celý český hokej, tvrdí Horáček

Brno

Hokejisté Brna, kteří nastoupili bez pětice nejproduktivnějších borců v čele s Eratem, Zaťovičem či Krejčíkem, si domácí výhrou nad Zugem 4:3 v úvodním osmifinále Ligy mistrů zajistili těsný náskok před odvetou ve Švýcarsku. V poslední třetině zařídil Kometě dvoubrankové vedení v přesilovkách zkušený útočník Marcel Haščák, avšak 41 vteřin před koncem hosté snížili.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Süss z Brna se raduje z gólu. Vlevo je jeho spoluhráč Daniel Kowalczyk. Vše v osmifinále hokejové Ligy mistrů.

Článek

„Hrálo se mi skvěle. V početní převaze odvedli spoluhráči černou práci a já jsem jen zakončoval. Vítězství nad silným Zugem je hrozně cenné. Utkání jsme perfektně zvládli bruslařsky. Ke konci se soupeř začal dopouštět faulů, a my jsme toho využili. Nejdůležitější je, že jsme potěšili naše báječné fandy. A já budu rád, když mi to tam dvakrát spadne i v pátek v extralize proti Spartě," usmívá se Haščák.

Mladíci zápas odmakali

Brňané se netají, že domácí nejvyšší soutěž je jejich prioritou. „Rozložili jsme síly, příležitost dostali někteří naši talentovaní junioři a z prvoligové Třebíče jsme povolali beky Vágnera s Furchem. Všichni zápas výborně odmakali. Stál proti nám nesmírně kvalitní soupeř, jenž přicestoval téměř kompletní. Naši mladíci ovšem prokázali, že jsou velkým příslibem pro celý český hokej," tvrdí asistent Jiří Horáček.

Pochválil i Haščáka, který toho má už v kariéře za sebou mnohem víc. „Marcel předvedl, jak je platným hokejistou. To, že se v neděli nevešel v extraligovém utkání v Chomutově do sestavy, vůbec nic neznamená. Občas se to v kariéře přihodí skoro každému," uvedl na adresu slovenského reprezentanta.

V brance Komety se místo obvyklé jedničky Čiliaka objevil teprve sedmnáctiletý Lukáš Dostál, který kryl 21 z 24 střel švýcarského vicemistra. „Pro mě to byl mimořádný zážitek a obrovská zkušenost. Jsem šťastný, že jsem mohl chytat. Z vítězství nad Zugem mám velikou radost, jen třetí branka, kterou jsem inkasoval v úplném závěru, mě trochu mrzí," svěřil se.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články