Hlavní obsah

Chceme ve Švédsku vyhrát, burcuje liberecký Jelínek před odvetou v Lize mistrů

Hned po nedělním vítězném extraligovém duelu v Chomutově začali hokejisté Liberce myslet na úterní osmifinálovou odvetu Ligy mistrů na ledě švédské Frölundy. „Věřím, že tam nejsme bez šance,“ naznačil zkušený útočník Petr Jelínek ambice Bílých Tygrů na mezinárodním poli.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký obránce Adam Jánošík a útočník Ryan Lasch z Frölundy bojují během osmifinále hokejové Ligy mistrů.

Článek

V extralize začíná reprezentační přestávka, vás ale čeká nejprve cesta do Skandinávie...

Zkusíme ve Švédsku vyhrát a dostat se do čtvrtfinále. Doma jsme sice prohráli o gól, ale jestli někdo ten zápas viděl, tak uzná, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Akorát jsme podlehli trošku smolnou brankou. Věřím, že i na soupeřově ledě můžeme nějak uspět, a že se to dá.

Takže v Lize mistrů neskládáte zbraně?

Rozhodně ne. V posledních letech ukazujeme, že jsme schopní porážet kohokoliv, ať je to Davos nebo v této sérii Frölunda. Samozřejmě víme, že to bude těžké. Švédové mají výborný tým, ale současně si myslím, že s nimi můžeme hrát o postup.

Pokud jde o extraligu, jsou Bílí Tygři už takříkajíc z nejhoršího venku?

To, že se lepšíme, naznačovalo už asi pět minulých zápasů. Akorát tomu chyběly góly. Teď jsme jich pár dali a věřím, že budeme dál stoupat v tabulce. Po špatném začátku sezóny se už sehráváme, dodržujeme systém.

A našli jste střelce v Dominiku Lakatošovi. Čekali jste, že mu tam začne takhle padat?

Jsme rádi, že dal čtyři góly za dva zápasy. Moc mu to přejeme, ale stejně bychom si toho považovali, i kdyby se stejným způsobem prosazoval kdokoliv jiný. Ať mu to vydrží po celou sezónu. A snad se k němu přidáme i my ostatní.

Reklama

Související témata: