Hlavní obsah

Rusové mají pro MS další posily z NHL

Moskva

Hokejisty Ruska posílí pro mistrovství světa v Dánsku útočník Arťom Anisimov z Chicaga a obránce Nikita Zajcev z Toronta. Devětadvacetiletý Anisimov, pro něhož skončila sezóna s Blackhawks před třemi týdny po základní části NHL, se už připojil k týmu na Švédských hrách. Zajcevovi skončila klubová sezóna ve čtvrtek, kdy Maple Leafs vypadli v 1. kole play off po porážce s Bostonem 3:4 na zápasy.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Nikita Zajcev (22) z Toronta se snaží připravit o puk bostonského Ricka Nashe.

Článek

Devětadvacetiletý Anisimov se představí na světovém šampionátu popáté, ve sbírce má zlato (2014) a dvě stříbra (2010, 2015). Účastník olympijských her 2014 v Soči a Světového poháru v Torontu o dva roky později si v této sezóně NHL připsal v dresu Chicaga v 72 zápasech 31 bodů za 20 branek a 11 asistencí.

O tři roky mladší Zajcev hrál dosud na mistrovství světa dvakrát a před dvěma roky získal na domácím turnaji v Moskvě bronz. Startoval také na Světovém poháru. V tomto ročníku nasbíral v základní části NHL 13 bodů za pět gólů a osm asistencí. V sedmi duelech play off si připsal dvě přihrávky.

V kádru kouče Ilji Vorobjova pro Švédské hry už byly z NHL čtyři posily - útočníci Jevgenij Dadonov a Maxim Mamin z Floridy, Nikita Sošnikov ze St. Louis a Pavel Bučněvič z New York Rangers.

Boj o mistrovství světa, které startuje za týden v Dánsku, skončil z kádru sborné kvůli nemoci pro útočníka Viktora Tichonova z Petrohradu.

Reklama