Hlavní obsah

Nové české hokejové dresy se staly terčem parodií. Vznikla i petice

Praha

Emoce ke sportu patří, ty hokejové se rozhoupaly o uplynulém víkendu. A to je červen. Od následující sezóny budou čeští reprezentanti hrát v nových dresech. Jde doslova o revoluční změnu, která probudila hokej z klidného letního spánku. Reakce fanoušků na nový design byla a je nekompromisní. Přes 140 tisíc čtenářů Sport.cz se vyjádřilo k novým dresům. Devět z deseti je proti. Dokonce vznikla i petice za odmítnutí nového loga České hokejové reprezentace.

Foto: Český hokej

Český hokejový brankář David Rittich v novém reprezentačním dresu.

Článek
Fotogalerie

„Český hokej si letos připomíná 110 let existence. Za tohle období se vyvíjelo nejen logo samotného svazu, ale rovněž národních týmů i symbol na dresu. Dosavadní situace, kdy jsme nakládali s půjčeným státním symbolem byla neudržitelná. Uzrál čas identitu po vzoru ostatních hokejových federací zrevidovat a dát do moderního hávu," řekl při představení novinky Tomáš Král, prezident Českého hokeje.

 

❤️

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial),Čen 23, 2018 v 11:25 PDT

Hokej se hraje pro fanoušky, ti plní stadióny. Teď se nechali slyšet. Vše nové budí emoce, otázkou je, jaká bude situace za pár týdnů, měsíců, až situace z nového a překvapujícího ochladne. Jisté je, že start s novým logem není ideální.

Například Miloslav Šnejdar, autor petice za odmítnutí nového loga České hokejové reprezentace, má jasno. „Jako fanoušci napříč Českou Republikou se s navrhovanou podobou dresů, potažmo loga, nikterak neztotožňujeme. Nová podoba loga absolutně nerespektuje hodnotu národního symbolu a zesměšňuje svou primitivností jeho podstatu," stojí také v textu výzvy.

 

Nový dres České hokejové reprezentace #novydres #reprezentace #zeman #trenky #hokej

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial),Čen 23, 2018 v 9:04 PDT

Vlastní život prožívá také nové logo na sociálních sítích. Objevily se parodie na pálení trenek prezidenta Miloše Zemana, či spojení s logem výrobce nákladních automobilů, který má podobný design jako nový český reprezentační dres.

 

Co říkáte na nové dresy?

Příspěvek sdílený Rozmarná sponka (@rozmarnasponka2),Čen 23, 2018 v 10:30 PDT

Líbí se vám design nových reprezentačních dresů?
Ano
11,1 %
Ne
88,9 %
Celkem hlasovalo 173817 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články