Hlavní obsah

Další změna. Machovského nahradí v hokejové reprezentaci Sedláček

Aktualizováno

Brankář Matěj Machovský ze Sparty opustil kvůli zranění soustředění české hokejové reprezentace v Přerově. Jeden ze čtyř gólmanů ve výběru kouče Miloše Říhy absolvoval ještě dnešní dopolední trénink, ale kvůli obnoveným problémům s nohou nebude v přípravě pokračovat. Říha za Machovského povolal Jakuba Sedláčka ze Zlína.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Matěj Machovský na tréninku české reprezentace.

Článek

"Matěji Machovskému se ozvaly potíže, které měl už v minulé sezóně a nebude to raději namáhat. Jakub Sedláček by měl být k dispozici už na dnešním odpoledním tréninku," řekl ČTK tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Sedláček doplní trio Patrik Bartošák z Vítkovic, Petr Mrázek z Caroliny a Roman Will z Liberce. Říha si cení toho, že Zlín Sedláčka narychlo uvolnil. "Oceňujeme přístup klubů, že nebyl jediný problém s uvolňováním hráčů. Byl jsem tím velmi příjemně překvapený," uvedl kouč potěšeně k sestavování kádru pro kemp.

Český národní tým má první soustředění naplánované od pondělka do pátku. Ve čtvrtek od 17:00 sehraje mezi sebou modelové utkání. První herní akce v sezóně čeká národní mužstvo až v listopadu, kdy se uskuteční turnaj Karjala. Do něj reprezentace vstoupí 8. listopadu doma proti Švédsku, zápasy s Finskem a Ruskem sehraje v Helsinkách.

Reklama