Hlavní obsah

Nehoda v opilosti má pro Svobodu další dohru. Konec u reprezentace

Praha
Aktualizováno

Víkendová nehoda, kterou v opilosti způsobil, má pro bývalého reprezentačního brankáře Adama Svobodu další dohru. Po Pardubicích, kde působil jako trenér brankářů, byl mistr světa z roku 2005 vyhozen i od národního týmu do osmnácti let, kde zastával stejnou pozici jako v Dynamu.

Foto: Profimedia.cz

Adam Svoboda.

Článek

„Výkonný výbor Českého hokeje ve čtvrtek odvolal Adama Svobodu z funkce trenéra brankářů reprezentace do osmnácti let. Reagoval tak na vážnou automobilovou nehodu, kterou bývalý reprezentační brankář nedávno způsobil od vlivem alkoholu," uvedl tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Svoboda nehodu způsobil v pátek večer mezi Přeloučí a Valy. „Řidič ročníku narození 1978 osobního automobilu Volvo přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s felicií. Oba řidiči byli převezeni k lékařskému vyšetření do nemocnice," řekl Sport.cz tiskový mluvčí pardubické policie Jiří Tesař.

„Oba řidiči se na místě podrobili dechovým zkouškám na alkohol. Zatímco řidič felicie nic nenadýchal, u šoféra volva tomu bylo jinak. „Řidič ročníku 1978 nadýchal při dechových zkouškách 1,79 a 1,8 promile. Nehoda je předmětem dalšího šetření," uvedl Tesař.

„Střetem utrpěly zranění dvě osoby. Jeden muž byl převezen s povrchovým poraněním krku a druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy do Pardubické nemocnice," uvedl pro Sport.cz Aleš Malý, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

Pardubice následně v pondělí Svobodu odvolaly z funkce trenéra brankářů A týmu, o dva dny později pak východočeský klub přijal jeho rezignaci na všechny funkce v klubu. „Vedení HC Dynamo Pardubice si Adamova rozhodnutí velmi váží, udělal pro Dynamo hodné práce jako hráč i trenér," zveřejnil klub tiskovém prohlášení.

Nyní Svoboda končí i u reprezentační osmnáctky vedené Aloisem Hadamczikem...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články