Hlavní obsah

Hadamczik musel udělat změny v nominaci

PRAHA

Dvě změny musel udělat trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Reprezentanty čeká příští týden přípravný zápas proti Švédsku a následně čtvrtý podnik seriálu Euro Hockey Tour ve Stockholmu. Kvůli zranění se mu omluvili liberecký brankář Milan Hnilička a útočník Josef Marha z Davosu. Na jejich místa v pátek Hadamczik povolal Marka Pince z Vítkovic a libereckého Leoše Čermáka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Hnilička má dlouhodobě problémy s ramenem a bude tak vedoucímu celku soutěže chybět i v sobotním extraligovém zápase v Pardubicích. Prvním náhradníkem byl Roman Čechmánek, který před několika dny zamířil ze Švédska do Třince. "Ukázalo se, že vzhledem k daňovým zákonům ve Švédsku nemůžeme Romana zařadit. Švédové si nepřáli, aby v únoru přijel na jejich území," řekl Hadamczik internetovému serveru hokej.cz.

S odstupem několika dní tak zřejmě vyšel najevo důvod, proč Čechmánek musel Linköping opustit. Sám se k tomu přitom nechtěl vyjadřovat, pouze v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že to nemělo s hokejem nic společného. "Nemůžu říci, proč k tomu došlo. Fakt to nejde. Můj odchod prostě nemá s hokejem nic společného. Bylo to hodně zvláštní, nečekané, překvapivé," řekl Čechmánek.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko