Hlavní obsah

Pozor na ně! V zámoří se zaměřují před MS na dva Čechy

Už ve čtvrtek začne ve Švédsku mistrovství světa hokejistů do osmnácti let, kde se budou svěřenci trenéra Aloise Hadamczika snažit ukončit medailový půst českých reprezentací na všech úrovních. I pro agenty týmů NHL půjde o jednu z klíčových akcí celé sezony vzhledem k nadcházejícímu draftu. Z českého týmu upozorňují zámořská média především na dvě jména, která mohou vylepšit své šance v očích pozorovatelů klubů z nejlepší soutěže světa.

Foto: Sport.cz

Opora české reprezentace do 18 let Michal Teplý (vpravo).

Článek

Severoameričtí hokejoví experti budou asi zvědaví především na výkony očekávané jedničky draftu Jacka Hughese, ale prestižní magazín The Hockey News vybral další desítku jmen, na která se vyplatí na šampionátu soustředit pozornost a která mohou případnými dobrými výkony udělat velký krok směrem k NHL.

Do výběru magazínu se dostal jako jeden ze dvou Čechů liberecký útočník Michal Teplý.

„Češi nejsou favority mistrovství, ale Teplý dostane šanci se předvést poté, co většinu sezóny hrál mezi muži v domácích soutěžích. Skauti oceňují jeho tělesné proporce, budou chtít ale vidět i stabilitu jeho výkonů. Otázkou je, jestli bude mít schopné spoluhráče, aby mohl vyniknout," píše The Hockey News o talentu Bílých Tygrů.

Využijí šanci?

Jako druhého z Hadamczikova týmu pak vybral obránce Tappary Tampere Martina Huga Haše.

„Už teď má proporce solidního hráče. Tělesnými parametry už by mohl patřit do NHL. Skauti mají trochu pochybnosti o jeho mentální vyspělosti. Dokáže využít své přirozené přednosti a stát se klíčovým hráčem Čechů? Tenhle turnaj mu dává šanci," uvádí zámořský list.

Vedle Teplého a Haše figurují ve výběru Finové Antti Saarela a Patrik Puistola, Švédové Philip Broberg a Albin Grewe, Kanaďané Ryan Suzuki a Peyton Krebs, Američan Spencer Knight a Rus Ilja Nikolajev.

Český tým se na šampionátu ve městech Örnsköldsvik a Umea bude snažit alespoň zopakovat loňskou semifinálovou účast. „Cíle má člověk vždycky nejvyšší. Chceme vyhrát tolik zápasů, abychom pak uspěli ve čtvrtfinále, a co bude dál, to uvidíme," prohlásil kouč Hadamczik, jenž do týmu nominoval i svého vnuka Marcela Barinku z kanadského Halifaxu.

Češi ve čtvrtek začnou v Umee od 15:30 proti Bělorusku.

Reklama