Hlavní obsah

Trenéři mládežnických reprezentací schváleni, u dvacítky bude nově působit psycholog

Praha

Výkonný výbor Českého hokeje schválil hlasováním per rollam na návrh svazového šéftrenéra Filipa Pešána a sportovního oddělení vedení mládežnických reprezentací pro nadcházející sezonu.

Foto: Sport.cz

Svazový šéftrenér Filip Pešán bude působit i jako generální manažer u reprezentační dvacítky.

Článek

Hlavním trenérem juniorské reprezentace do dvaceti let, kterou čeká na přelomu roku světový šampionát v Ostravě a Třinci, zůstává kouč Třince Václav Varaďa. Jeho asistenty jsou i nadále Patrik Eliáš s Alešem Krátoškou. Ve funkci trenéra brankářů setrvává Radek Jirátko, kondičním koučem bude Radek Hlavatý a videotrenérem Dalibor Pail.

Jako generální manažer bude u výběru působit Filip Pešán, jenž se před měsícem stal nástupcem Slavomíra Lenera na postu svazového manažera a zároveň působí jako sportovní ředitel u extraligového Liberce. Manažerem reprezentační dvacítky zůstává Otakar Černý, realizační tým byl nově doplněn i o psychologa Dušana Randáka.

U reprezentační devatenáctky pokračuje jako hlavní trenér David Bruk, asistentem bude Miroslav Přerost a manažerem Radek Hlavatý.

Hlavním trenérem osmnáctky, která se v dubnu představí na mistrovství světa ve Spojených státech, se stal Karel Beran, dosavadní trenér sedmnáctky. Nahradí tak Aloise Hadamczika, jenž letos s týmem obsadil na šampionátu šesté místo a skončila mu roční smlouva. Beran bude spolupracovat bude s asistentem Milanem Plodkem a manažerem Petrem Studničkou.

Kompletní složení realizačních týmů mládežnických reprezentací schválí výkonný výbor Českého hokeje na svém nejbližším zasedání tento čtvrtek.

Reklama