Hlavní obsah

Zemřel dlouholetý masér hokejové reprezentace Šašek

Litvínov

Smutná zpráva! Odešel chlapík, který byl dobrou a veselou duší hokejového nároďáku. Po těžké nemoci dnes ve věku 75 let zemřel bývalý dlouholetý masér hokejové reprezentace Václav Šašek. Jako člen realizačního týmu byl i u největšího úspěchu českého hokeje, triumfu na olympijských hrách v Naganu v roce 1998. Hráčům národního týmu pomáhal také na zlatých světových šampionátech v letech 1985 a 1996. O jeho úmrtí dnes informoval na svém webu litvínovský klub, v němž Šašek také dlouho působil.

Foto: hcverva.cz

Václav Šašek

Článek

U hokejové reprezentace strávil Šašek dlouhých 22 sezon. K práci u hokeje ho přivedl jeho kamarád Ivan Hlinka, legendární útočník a pozdější trenér národního týmu, s kterým získal historické zlato v Naganu. "Bydleli jsme sto metrů od sebe. Při turnajích jsme spolu spali na pokoji v hotelích. Poprvé to bylo na Ceně Izvestijí v Rusku. Pak už jsem u nároďáku zůstal," vzpomínal v minulosti Šašek v České televizi na své začátky u národního mužstva v roce 1976.

Proslul jako známý šprýmař, který kolem sebe neustále šířil dobrou náladu. I proto býval Šašek oblíbeným členem týmu a do paměti fanoušků se vryla scéna, jak mu hokejisté po vítězném finále na MS ve Vídni v roce 1996 zpívají "Vašku, ty jsi klasa chlap,...." z hitu skupiny Kabát. Tehdejší přítomný a týmu gratulující premiér Václav Klaus se mylně domníval, že tóny té písně patřily jemu.

Litvínovský klub zasáhla i další smutná zpráva. Zemřel Zdeněk Nikodým, obránce, který byl jedním ze zakladatelů hokeje ve městě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články