Hlavní obsah

Legendy potvrzeny. Straka se Špačkem jdou trénovat reprezentaci s Pešánem

Praha

Potvrzeno. Výkonný výbor Českého hokeje schválil vedení reprezentace pro roky 2020 až 2022. Trenérem národního mužstva bude Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem, generálním manažerem zůstává Petr Nedvěd. Smlouva platí na dva roky a zahrnuje mimo jiné mistrovství světa 2021 v Minsku a Rize, zimní olympiádu 2022 v Pekingu nebo mistrovství světa 2022 v Helsinkách a Tampere.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto: Asistent trenéra Jaroslav Špaček na české střídačce v utkání se Švýcary.

Článek

„Jsem přesvědčen, že se podařilo sestavit silné vedení, které se může opřít o trenérské úspěchy, vynikající hráčskou minulost a všeobecný respekt," řekl k výběru prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Pešán si vybral na střídačku dvě české hokejové legendy - Martina Straku a Jaroslava Špačka. „Spojuje je podobný přístup k hokeji, podobná týmová filozofie i výsledky, kterých dosahují při práci s mladými hráči. Velmi si vážím také toho, že ve vedení reprezentace jsou významně zastoupeni příslušníci zlaté generace, což je pro náš hokej výborná zpráva a příslib pro budoucnost," řekl také Král.

Špaček u nároďáku už působil, když mezi lety 2014 až 2018 dělal asistenta postupně Vladimíru Růžičkovi, Vladimíru Vůjtkovi a Josefu Jandačovi. Straka coby trenér zažije u reprezentace premiéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer hokejové Plzně Martin Straka bude asistentem u reprezentace.

„Jsem velmi rád, že kolegové na moji nabídku kývli. Jde o hokejové osobnosti, které mají za sebou úspěchy jak na ledě, tak na střídačce nebo v managementu. Nepochybuji přitom, že naše spolupráce bude fungovat, protože máme velmi podobný pohled na hokej," okomentoval své kolegy Pešán.

Straka bude mít v popisu práce dohled nad ofenzivní hrou týmu a přesilovkami, Špaček dohlédne na obranu. Poprvé by měli s Pešánem vést národní tým na konci srpna při Českých hrách v Brně.

V čele národního mužstva vystřídá Pešán Miloše Říhu, kterému na konci května vyprší dvouletá smlouva. „Je škoda, že svoje působení nemohl završit při mistrovství světa, na které jsme se těšili a odjížděli bychom na něj s velkými ambicemi. S kolegy odvedl u národního mužstva výbornou práci, za kterou bych mu chtěl vzhledem k okolnostem zatím alespoň touto cestou poděkovat," dodal Král.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články