Hlavní obsah

Hráči se proti Slovensku bavili, byl to pro ně fajn zápas

PRAHA

Vstup do nové sezóny byl pro české hokejisty mnohem jednodušší, než asi sami očekávali. Vítězství v pražské přípravě nad Slovenskem 7:0 nebylo snadné jen podle výsledku, ale i předvedené hry. Domácí hráči soupeře jasně převyšovali a při oslavách 100 let českého hokeje jim v O2 Areně absolutně nic nedarovali. Zápas se občas měnil v exhibici českého týmu.

Článek

„Sešli se tu výborní hokejisté a hned od prvního momentu tady nastala pohoda. Snažili jsme si v pohodě zahrát, vytvářeli si šance a dali z toho i nějaké góly. Dneska to byl takový fajn zápas,“ pochvaloval si Jaroslav Bednář, jehož řada s Červenkou a Klepišem zařídila tři góly. „Zavzpomínali jsme si na to, jak jsme hráli ve Slavii. S Romanem si rozumíme už dvě sezóny a Kuba Klepiš nás výborně doplnil. Bylo to krásný zpestření, zahráli jsme si super,“ dodal.

Podle Bednáře rozhodl rychlý úvod, kdy nasázeli Slovákům dvě branky. „Pak to z nás všechno opadlo a zápas jsme si užívali. Myslím, že každá lajna se dneska bavila. Bylo tu hodně lidí, kulisa byla výborná,“ vypočítával samá pozitiva. „Hned ty první dva slepený góly nám určitě pomohly a začali jsme hrát ve větší pohodě. Pak už nám to tam padalo,“ přidal se další útočník Josef Vašíček.

„Když jsme pak přidali ještě třetí a čtvrtý gól, tak už byli Slováci bezbranní. Kdyby dali nějakého góla oni, tak to možná mohlo vypadat jinak,“ myslel si obránce Karel Rachůnek. „Hráli jsme aktivně, obránci dobře pokrývali modrou čáru, jak trenér chtěl. Bylo to dobré. Přišlo hodně lidí a snad jsme je pobavili,“ byl spokojený autor jedné branky a dvou přihrávek v zápase Jan Marek.

Hráče hnala dopředu báječná atmosféra v hale, patnáct tisíc diváků je neustále hnalo dopředu. „Přišlo hodně lidí a ta kulisa byla výborná,“ vyjádřil Bednář na dálku díky fanouškům. „Fanoušci byli skvělí a atmosféra vynikající, víc jsme si ani přát nemohli. Hráči pak hráli v pohodě a s chutí, to bylo hrozně důležité. Ale samozřejmě je teprve začátek sezóny, vše se bude počítat až v dubnu,“ upozornil trenér Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko