Hlavní obsah

Růžička: Hráči byli aktivní a plnili, co jsme chtěli

Spokojenost byla cítit ze slov reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky, který vybojoval se svými svěřenci druhé místo na hokejovém Karjala Cupu. Nadchly ho především výkony brankářů, několik chyb ale přesto našel. "Musíme pracovat na činnosti v obranném pásmu a v obou prohraných zápasech nám ublížila nevyužitá přesilovka pět na tři," myslí staronový kouč.

Článek

Co vám ukázala první akce Euro Hockey Tour?

Pozitivně lze hodnotit, že jsme ve všech třech utkáních bodovali. Hráči do nich šli s velikou bojovností a entuziasmem, za porážky v penaltách se nemusejí stydět. Sice udělali nějaké chyby, ale většinou plnili to, co jsme chtěli a byli aktivní i dobře bruslili. Škoda některých nevyužitých šancí, na druhou stranu jsme zásluhou brankářů zase přečkali tutovky soupeře.

Byly největším pozitivem právě výkony brankářů?

Gólmanský post jsem při nominaci označil za rébus, přece jen jsme vezli takřka neprověřenou dvojici. Na turnaji ale zachytali oba výborně. Mensator obstál proti Finům, Kopřiva opakovaně předvedl vynikající výkon. To je důležité zjištění.

Kde jste odhalil rezervy?

Nedostatky se najdou, musíme pracovat na činnosti v obranném pásmu a v obou prohraných zápasech nám ublížila nevyužitá přesilovka pět na tři. Ta by se měla proměňovat. Naopak se povedlo během turnaje hodně zlepšit projev v oslabení a pokud hráči vydrží s takovým přístupem, řada z nich se může objevit i na mistrovství světa.

Reklama