Hlavní obsah

Po vzájemné řeži v Lize mistrů sedí čeští legionáři ve stejné kabině

PRAHA

První lednovou středu čeká v Ufě pět českých hokejistů, kteří se v úterý potkali v reprezentační kabině, odvetná bitva dvou ruských klubů o finále Ligy mistrů. „Jde o hodně prestižní zápasy. Nejen my, ale i Magnitogorsk myslí na triumf v celé soutěži,“ říká obránce Miroslav Blaťák, jenž gólem přispěl k výhře mistra 2:1 v prvním utkání v Magnitogorsku.

Článek

„Zkusíme jim to oplatit a postoupit přes nájezdy. Osobně beru ten duel hodně prestižně. Nechci od bývalého spoluhráče z Pardubic Mikesky léta poslouchat, že nás vyřadili,“ tvrdí Tomáš Rolinek.

„Byla hrozná škoda, že jsme doma opakovaně nevyužili přesilovku pět na tři, a pak to zlomil Bláto, který nám dal krásnej gól. Bohužel kvůli spornému ofsajdu neplatila vedoucí trefa Honzy Marka. On se pak dokonce popral, někdy je do hry tak emočně zažraný, že ho musíme uklidňovat,“ líčí bek Metallurgu Karel Pilař. „Souhlasím s tím, co říkal Jarda Jágr, že by Ufa přehrála polovinu týmů z NHL. Jeden zápas se nad ní ale určitě dá vyhrát,“ doplňuje Pilař.

Vyhecovaná odveta

„Odveta bude hodně vyhecovaná,“ připouští útočník mistrovského celku Leoš Čermák, jehož nemilosrdný atak v Magnitogorsku vyřadil ze hry krajana Rolinka. „Snažil jsem se zpracovat puk po přihrávce, koukal se do ledu a najednou přišla velká rána. Pár minut jsem byl úplně mimo a cítil jen ukrutnou bolest hlavy. Měl jsem lehký otřes mozku,“ sdělila oběť srážky. „Šlo o nešťastnou náhodu, měl hlavu dole a já stál v cestě. V první chvíli jsem si ani nevšiml, že to byl Rolas,“ vysvětluje Čermák.

„Hned se ptal, jak na tom jsem, a říkal, že se snažil brzdit, když mě uviděl těsně před sebou. Já mu věřím, ale našel mě tam pěkně a dal mi za vyučenou. Ten zákrok jsem pak viděl později na záznamu, šlo o klasický hokejový strom. Něco takového se mi stalo poprvé,“ přiznal Rolinek. „Čermák určitě nechtěl nikoho zranit, prostě jen uplatnil tvrdost. Na nějakou pomstu nebyl čas, ale třeba ještě přijde,“ smál se Rolinkův spoluhráč Pilař.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články