Hlavní obsah

Moskevský led je pro hokejovou reprezentaci prokletý

MOSKVA/PRAHA

Čeští hokejisté sehráli v moskevské Megasport Areně za dva roky její existence už sedm utkání, ale vítězství se tam ještě nedočkali. Prokletí haly na Chodynském poli vydrželo i při letošním Channel 1 cupu.

Článek

Po sobotní porážce s domácími Rusy už bylo jasné, že pokračuje šestileté čekání na český triumf v některém z podniků Euro Hockey Tour, včera skončil nezdarem i duel o druhé místo v turnaji s Finy, a tak se v ruské metropoli vyhlašovalo stejné pořadí jako loni. „Kdybychom alespoň jedno utkání v Moskvě vyhráli, dojem by byl lepší. Výkony možná předčily konečný výsledek, ale proti Finům nám došly síly, asi i častým oslabením,“ přiznal Českému rozhlasu bek Petr Čáslava.

„Spíš než hokejové utkání to byl trénink přesilovek. Rytmus hry děsivě rozbilo velké množství vyloučených,“ řekl pro hokej.cz debutující Alexander Salák, podle nějž se ruským sudím dění vymklo z rukou. „Blbě se ten zápas hodnotí. Nebyl jsem ani moc nervózní, ale pět gólů v mé síti, to není žádná sláva,“ dodal gólman finského Turku.

„Nemá smysl brečet a něco svádět na rozhodčí, byli jsme všude o krok pozadu a udělali moc faulů. Finové využili přesilovky a lehce vedli o dva góly. Když jsme dokázali vyrovnat a nacházeli rytmus, tak jsme si to nepohlídali, z ojedinělé akce ale přišel hloupý gól a poslední třetina vyloženě nevyšla,“ uvedl pro Radiožurnál Jan Marek, zařazený s Irglem do All Star turnaje vedle čtyř Rusů, mezi nimiž byl i nejužitečnější hráč Channel 1 cupu Zaripov.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko