Hlavní obsah

Kouč hokejové dvacítky vyřadil z kádru pro MS pět hráčů

KITCHENER

Hlavní kouč české hokejové reprezentace do 20 let Marek Sýkora zúžil nominaci pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě. Z týmu vypadli obránci Jiří Jebavý, Jakub Kania, Vladimír Roth a útočníci Andrej Nestrašil s Romanem Maliníkem. Sýkora oznámil konečnou podobu kádru po skončení posledního přípravného duelu se Švédy, který Češi prohráli 1:5.

Článek

Při rozhodování trenérské dvojice, kterou tvoří Sýkora se Zdeňkem Motákem, bylo dopředu jasné pouze to, že v týmu zůstane kompletní trio brankářů, z nichž dva budou zapsáni na soupisku a zbývajícímu připadne role náhradníka.

Trenéři nakonec sáhli k variantě se sedmi zadáky a třinácti útočníky, přičemž z kádru vypadli dva zástupci domácích soutěží (Jebavý ze Slavie, Kania z Třince), zbývající trio vyřazených hráčů působí v zámoří (Roth - London, Nestrašil - Victoriaville, Maliník - Baie-Comeau). V konečné nominaci je tak 11 hráčů působících v Čechách a tucet ze zámořských lig.

Vstup do turnaje čeká české mladíky v sobotu v 1:30 středoevropského času. Hned na úvod vyzvou nejtěžšího možného soupeře - domácí Kanadu, hlavního favorita turnaje a zároveň obhájce titulu z minulého roku, kdy se hrál šampionát v Liberci a Pardubicích.

Konečná nominace ČR pro mistrovství světa do 20 let:
Brankáři: Tomáš Vošvrda (Vítkovice), Dominik Furch (Slavia Praha), Jakub Sedláček (Zlín)
Obránci: Radko Gudas (Beroun), Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), David Štich (Saint John/QMJHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Tomáš Kundrátek (Medicine Hat/WHL)
Útočníci: Roman Szturc, Petr Strapáč, Ondřej Roman, Jan Káňa (všichni Vítkovice), Vladimír Růžička (Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jan Eberle (Beroun), Štěpán Novotný (Kelowna/WHL), Zdeněk Okál (Medicine Hat/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Radim Valchař (Portland/WHL), Rudolf Červený (Regina/WHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL).

Reklama