Hlavní obsah

Hokejová dvacítka porazila Němce 5:0, osmnáctka nestačila na USA

TURKU

Čeští hokejisté do dvaceti let zvítězili na turnaji pěti zemí ve finském Turku nad Německem vysoko 5:0. Dvě branky svěřenců kouče Marka Sýkory zaznamenal útočník Radim Heřman, čisté konto vychytal Filip Landman. Po úvodní prohře se Švédy a vítězství nad Finy zakončí čeští junioři své vystoupení na turnaji v neděli proti Švýcarsku.

Článek

V souboji proti stejně starým Němcům byl soupeř podle očekávání od začátku pozadu. Hned první přesilovku českého týmu využil na začátku sedmé minuty David Ostřížek, u jehož gólu asistoval pozdější střelec Heřman. Další branka však do konce úvodní třetiny nepřišla ani přes drtivou střeleckou převahu v poměru 18:4.

Velmi podobný obraz hry nabídla také druhá dvacetiminutovka. Český tým byl výrazně aktivnější ve střelbě, ale na druhý gól si musel počkat až do 38. minuty, kdy opět v početní výhodě skóroval Heřman.

O vítězi zápasu definitivně rozhodli dvěma brankami v úvodu závěrečného dějství Jaroslav Haffenrichter a Lukáš Radil. Třetím přesilovkovým gólem dal výsledku konečnou podobu Heřman v 57. minutě. Čeští junioři vyhráli na střely na branku 46:14.

Výprask osmnáctky

Česká hokejová osmnáctka prohrála na turnaji pěti zemí ve švédském Nyköpingu i třetí zápas, když podlehla výběru USA vysoko 3:7. Po dvou předchozích porážkách o tři branky s Finskem a Ruskem zakončí tým trenérů Zdeňka Čecha a Radka Kampfa své vystoupení na turnaji v sobotu od 16 hodin proti domácím.

Čeští mladíci dnes inkasovali hned ve svém prvním oslabení z hole Chrise Browna, ale po minutě a třech vteřinách vyrovnal Petr Šenkeřík. To však bylo z české strany na dlouhou dobu vše a do konce třetiny získali pro USA vedení 3:1 opět Brown a Kyle Palmieri. Skóre postupně narostlo až na hrozivých 7:1 pro zámořský tým, v závěrečných šesti minutách zmírnili výši prohry David Musil a sedm vteřin před koncem Michal Poletín.

Reklama

Související témata: