Hlavní obsah

Prospal na MS nepojede, manželka je těhotná

Hokejový útočník Václav Prospal nebude startovat na nadcházejícím mistrovství světa ve Švýcarsku. Opora Tampy v zámořské NHL se trenérům národního týmu omluvila s ohledem na fakt, že v nejbližších dnech čekají s manželkou třetího potomka a Prospal tak momentálně nemůže odletět do Evropy.

Článek

"Mluvil jsem s (asistentem kouče) Pepou Jandačem, který mi volal. Nedá se nic dělat, manželka je v devátém měsíci těhotenství, takže já tady musím zůstat s ní. Budu se muset starat i o další naše dvě děti, nemůžu je tady všechny nechat samotné," uvedl Prospal v rozhovoru pro deník Sport. Manželka by podle jeho slov měla porodit v květnu.

Prospalovo jméno nefigurovalo mezi 54 hráči, které kouč Vladimír Růžička zařadil do pondělní nominace pro závěrečnou fázi přípravy na MS, ale chystal se jej kontaktovat, aby mohl dvojnásobného světového šampiona a účastníka olympijských her v Turíně do týmu zařadit.

Českobudějovický odchovanec je dalším z řady hráčů, kteří se před MS omluvili. Záporné stanovisko sdělili zástupcům reprezentace z různých důvodů například Pavel Kubina, Tomáš Kaberle, Lukáš Krajíček, Jaroslav Špaček, Filip Kuba, Martin Škoula, Petr Průcha nebo Martin Straka.

V současné době je domluven start čtyř hráčů z NHL ve Švýcarsku. "Máme příslib od Aleše Hemského a Aleše Kotalíka, Radka Martínka a Marka Židlického," řekl ČTK a deníku Právo Jandač v Ingolstadtu, kde se český tým chystá na víkendové přípravné zápasy s Německem. Zatímco útočníci Hemský s Kotalíkem s Edmontonem a bek Martínek s Islanders do play off s jistotou nepostoupí, Minnesota zadáka Židlického ještě má teoretickou naději, která ale může pohasnout už dnes v noci.

Ve čtvrtek definitivně přišla o naději na boj o Stanleyův pohár Florida, odkud stavitelé národního týmu vyhlížejí především brankáře Tomáše Vokouna a v širší nominaci jsou i útočníci Rostislav Olesz s Michaelem Frolíkem. Ty se vedení reprezentace pokusí kontaktovat. "V době, kdy Tomáš Vokoun čtyři zápasy za sebou nechytal, tak byl trošku nahlodaný, ale věřím, že se ta situace zlepšila," uvedl Jandač.

Reklama

Související témata: