Hlavní obsah

Debutant Štěpánek: Nebylo to špatné, pár tutovek jsem chytil

ŘEZNO

Mohl se povalovat u moře na Kubě a popíjet koktejly, ale zrušené dovolené už nemá proč litovat. Reprezentační debut proti Německu (6:2) totiž vyšel dvaadvacetiletému brankáři hokejových Vítkovic Jakubu Štěpánkovi v Řeznu skvěle. Hlavně ve druhé třetině předváděl parádní zákroky a 5 tisíc diváků v hale jen vzdychalo. Zklamáním i obdivem.

Článek

„Jo, jo. Chytalo se mi dobře, jsem spokojený,“ vykládal Štěpánek po zápase. „Měl jsem taky štěstí, ale snad jsem předvedl i pár dobrých zákroků. Některé německé šance byly tutové. A že mě puk, který nevidím, trefí do ruky, to k hokeji přece patří.“

Při prvním zápase za národní tým se Štěpánek musel ohánět, šlo na něj 31 střel. Němci vyhlašovali, jak se do Čechů pustí drsným kanadským stylem, ale brzy jim došlo, že nemají šanci. „Čekal jsem to mnohem tvrdší, ale oni ani moc nedoráželi puky, kluci v obraně je měli dobře pokryté.“ Mladý gólman si ovšem prožil i trochu nováčkovské nervozity. „Spoluhráči mi před zápasem říkali, že mi drží palce a pak mě v utkání hodně podrželi.“

Možná debutantovi po druhé třetině, když byl stav 6:0 pro hosty, blesklo hlavou, že by se snad mohl dočkat i nuly, jenže průběh třetí části ho lákavých myšlenek rychle zbavil. „Snad je to trochu i českou náturou, že když vedeme o hodně, tak polevíme.“ Hlavní příčina byla ovšem jinde. „Sudí nás pořád posílali do tří. Vybrali si jedno mužstvo, bohužel naše, a na to se zaměřili,“ tvrdil Štěpánek.

Němci v jedné chvíli dokonce oslavovali už třetí gól v české síti, hrálo se ale dál. „Fakt nevím. Klečel jsem, netuším jestli puk trefil zadní tyč nebo břevno. Sudí nepískl, tak jsem hrál dál, to nebyl můj problém, že se hala začala radovat,“ nenervoval se.

V neděli má v českém brankovišti v Ingolstadtu nastoupit od začátku Alexander Salák, po zápase by trenéři měli hráčům oznámit nominaci na závěrečný turnaj Euro Hockey Tour v Liberci. „Víte, já nemám co ztratit. Ale je jasné, že bych si v repre ještě rád zachytal.“ A co třeba start na šampionátu? Ze zákulisí prosakují zprávy, že Štěpánek dělá na trenéry výborný dojem. „Na mistrovství už teda vůbec nemyslím. Na druhou stranu už žádnou další dovolenou radši objednávat nebudu,“ řekl Štěpánek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články