Hlavní obsah

Rozhodnuto: K hokejové reprezentaci se vrací Hadamczik

PRAHA

Staronovým koučem české hokejové reprezentace byl podle očekávání zvolen Alois Hadamczik. Trenéra, který po letošním mistrovství světa v Německu nahradí Vladimíra Růžičku, vybral na svém zasedání výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. Hadamczik dovedl Česko k bronzu na olympiádě v Turíně 2006 a ke stříbru na MS ve stejném roce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Sedmapadesátiletý Hadamczik se k národnímu týmu vrací po dvou letech. Ve funkci skončil po MS v Kanadě 2008, když tým podruhé v řadě vypadl ve čtvrtfinále. Poté mužstvo převzal Vladimír Růžička s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem, na posledním MS Češi opět přes čtvrtfinále nepřešli.

Hadamczik se v poslední době věnoval především práci v extraligovém celku Vítkovice Steel. V sezóně 2009/10 dovedl ostravský klub až do finále, kde podlehl Pardubicím. Národní tým by měl vést od 1. června minimálně dva roky. Do čtrnácti dnů by měl oznámit jména všech členů svého realizačního týmu.

Při hlasování výkonného výboru ČSLH přišel Hadamczik na řadu jako první a protože byl zvolen jednoznačně, k hlasování o dalších kandidátech už nedošlo. Velké šance se dávaly také dosavadnímu asistentovi reprezentace Josefu Jandačovi.

"Nebudeme novému kouči klást konkrétní cíle. Ale samozřejmě bychom rádi překonali tu prokletou hranici čtvrtfinále, a to se týká i letošního mistrovství světa," prohlásil předseda hokejového svazu Tomáš Král.

Zástupci svazu dnes rozhodli také o tom, že reprezentaci do dvaceti let povede Miroslav Přerost společně s někdejším obráncem Detroitu Jiřím Fischerem. Osmnáctku povedou Jiří Šolc s Martinem Hostákem, sedmnáctku Jiří Veber s Jakubem Petrem a Švédem Klasem Östmanem a šestnáctku Luděk Bukač mladší s Davidem Brukem.

Reklama