Hlavní obsah

Česká hokejová dvacítka porazila v přípravě na MS Ameriku

ROCHESTER

Čeští hokejisté do dvaceti let zvítězili v Rochesteru v přípravě na mistrovství světa nad domácím výběrem USA 3:2 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Miroslava Přerosta v utkání díky brankám Petra Straky a Martina Pláňka dvakrát vedli, úřadující mistři světa ale dokázali po trefách Kylea Palmieriho vyrovnat. V rozstřelu rozhodl o české výhře Jakub Orsava. Brankář Filip Novotný si připsal 32 zákroků.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Gólman Filip Novotný si připsal 32 úspěšných zákroků.

Článek

Český výběr otevřel skóre ve 13. minutě zásluhou Straky, domácí ale 54 vteřin před koncem první třetiny vyrovnali. V druhém dějství se nejdříve Češi ubránili v 34 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti. Sami pak nevyužili 62 vteřin dlouhou stejnou výhodu a v druhé třetině plné trestů gól nepadl.

Hned po 22 vteřinách třetí dvacetiminutovky ale využil Coyleova faulu ze závěru druhé části Pláněk a znovu získal českému týmu vedení. V 51. minutě opět vyrovnal Palmieri, jeden z osmi hráčů v americkém týmu, kteří získali zlato na minulém juniorském světovém šampionátu v Saskatoonu. Zápas dospěl do rozuzlení na nájezdy, v nichž se za český tým prosadili Hlinka a Orsava, zatímco za USA jen Morin.

Generálku před šampionátem sehrají čeští hokejisté proti Německu v noci ze čtvrtka na pátek od 1:00 SEČ. Původně se měl duel hrát o den dříve, Němcům však z Evropy nedorazilo jedenáct zavazadel a nejspíš si budou muset v dějišti mistrovství nakoupit novou výstroj.

Podobné potíže potkaly podle agentury AP také norskou a švédskou reprezentaci, která se ale rozhodla nečekat na zavazadla a po nakoupení nové výstroje se její přípravný zápas s Kanadou odehrál podle plánu.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let v Rochesteru před MS:
USA - Česko 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Palmieri (Faulk), 51. Palmieri (Callahan, Coyle) - 13. Straka (Honejsek, Šenkeřík), 21. Pláněk (Šenkeřík), rozhodující sam. nájezd Orsava. Rozhodčí: Feola, Sterns - Prong, Bernard (všichni USA). Vyloučení: 9:7, navíc Brown (USA) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2278.

Reklama

Související témata: