Hlavní obsah

Všichni čeští hokejisté měli po Karjale negativní test na covid-19

Výsledky PCR testů na koronavirus, kterým se hráči a členové realizačního týmu české hokejové reprezentace podrobili ve Finsku bezprostředně po skončení posledního zápasu turnaje Karjala, byly ve všech případech negativní.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Čeští hokejisté slaví branku v síti Švédska

Článek

Celkem byli účastníci testováni třikrát – minulé pondělí před odletem do Helsinek, následně po příletu do finské metropole a nakonec v neděli na závěr turnaje po utkání s Ruskem.

Po příletu do Helsinek měli hraniční hodnoty testu obránce Filip Hronek z Hradce Králové a útočník Litoměřic Pavel Novák. Oba museli v úterý při čekání na rozhodnutí finské hygieny zůstat v izolaci na pokoji v hotelu, čímž přišli o dopolední trénink.

Odpoledne po následném přezkoumání vzorků a obdržení zdravotní dokumentace byla oběma hráčům účast v turnaji povolena. Hronek byl nakonec vyhlášen nejlepším obráncem Karjaly.

Češi v ní na úvod porazili Švédsko 3:1, následně Finsko 2:0 a na závěr podlehli ruskému týmu složenému výhradně z juniorů 0:3. Trenér Filip Pešán tak při své premiéře na střídačce seniorského nároďáku obsadil s týmem konečné druhé místo.

Reklama

Související témata: