Hlavní obsah

Čeští hokejisté odletí na mistrovství světa 28. dubna. Na palubu vezmou i Kanadu

PRAHA

Padesát dní zbývá do hokejového mistrovství světa. Padesát dní do okamžiku, kdy vypukne česká obhajoba titulu mistrů světa. Šampionát startuje 29. dubna a skončí 15. května. Tým vedený Aloisem Hadamczikem přiletí do místa dění den před vypuknutím největší hokejové reprezentační akce roku. A na Slovensku je o turnaj zájem, prodáno je už 220 tisíc vstupenek.

Foto: Jan Koller, ČTK

Kapitán hokejových mistrů světa z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan převzal z rukou maskota šampionátu 2011 Gooolyho symbolickou vstupenku.

Článek

„Práce finišují, zůstává dokončit sky boxy, sky lounge a šatnu Slovanu Bratislava, kde bude během šampionátu sídlit slovenský tým,“ poodhalil zákulisí renovované bratislavské haly generální ředitel organizačního výboru Igor Nemeček.

Obhájci titulu se přemístí letecky z Prahy do Bratislavy 28. dubna. Ještě den předtím Česko sehraje poslední utkání před mistrovstvím světa s Kanadou v pražské O2 areně. „Česko a Kanada přiletí společným letadlem. Kanaďané budou poté pokračovat do Košic,“ citovaly Neměčka stránky Slovenského hokejového svazu. Ještě před nimi ale přicestují i rozhodčí, které čeká společný mítink.

Je prodáno 220 tisíc vstupenek 

I na toto osazenstvo budou zvědaví fanoušci, ti zatím zakoupili 220 tisíc lístků. „Vyprodané jsou základní skupiny, ve kterých hraje Česko a Slovensko, také finálový zápas. Jistá opatrnost od fanoušků panuje ještě při nákupu vstupenek na osmifinálové skupiny, ale došlo k nárůstu prodeje na košické zápasy,“ dodal Neměček.

Ve středu se dolaďovaly i detaily dohody s automobilkou Škoda, která dodá na šampionát čtyřicet vozů pro potřeby organizačního výboru.

Reklama

Související témata: