Hlavní obsah

Detroit řekl ne! Hronek a Zadina se do Moskvy nepodívají. Kdo je nahradí?

Praha

Od čtvrtka 17. prosince se v Moskvě koná tradiční předvánoční hokejový turnaj Channel One Cup, na který trenér Filip Pešán nominoval i Filipa Hronka s jeho jmenovcem Zadinou. Oba se se na turnaji ale nepředstaví. Detroit, za který oba v NHL nastupují, jim to zatrhl. V sestavě je nahradí obránce Jan Košťálek ze Sparty a Matěj Stránský z Třince.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Filip Zadina.

Článek

Změnu v nominaci na předvánoční turnaj Prvního programu ze série Euro Hockey Tour musel v sobotu dopoledne udělat hlavní trenér Filip Pešán. Kvůli stanovisku Detroitu Red Wings se musí obejít bez Filipů Zadiny a Hronka.

Jelikož je možný dřívější návrat hráčů do zámoří, nemohou se Zadina s Hronkem zúčastnit turnaje v Moskvě. Trenér Filip Pešán dodatečně nominoval obránce Jana Košťálka ze Sparty, který má na kontě šest reprezentačních startů, naposledy se představil v únoru ve Švédsku, a který nahradí Hronka, který vypomáhá Hradci Králové.

Útočníka Zadinu, který momentálně hraje za Třinec, nahradí jeho spoluhráč Matěj Stránský, který už má za sebou 15 startů za reprezentaci. V Třinci se mu zatím mimořádně daří, z osmnácti zápasů si připsal 25 bodů s bilancí 16 gólů a 9 asistencí a je také nejlepším střelcem ligy.

Reklama