Hlavní obsah

A ještě jedna komplikace pro Pešána! Musí škrtat další jména

Praha
Aktualizováno

Další čtyři změny musel během neděle udělat trenér hokejové reprezentace Filip Pešán v nominaci na moskevský Channel One Cup. Z rodinných důvodů vypadl z týmu nejlepší extraligový střelec Matěj Stránský z Třince. Klub nepustí na druhý turnaj Euro Hockey Tour bostonské útočníky Jakuba Zbořila a Jakuba Lauka, kteří před startem NHL vypomáhají v extralize Kometě Brno respektive Karlovým Varům. Oba měli v národním mužstvu debutovat. Turnaje se nezúčastní ani zkušený útočník Robin Hanzl ze Spartaku Moskva, jenž bere antibiotika.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský se na Channel Cupu nepředstaví

Článek

Místo nich Pešán povolal litvínovského útočníka Patrika Zdráhala a tři nováčky: pardubického útočníka Jana Mandáta, mladoboleslavského útočníka Adama Zbořila a obránce Ronalda Knota z Liberce. Knot, Mandát a Adam Zbořil mohou v národním týmu debutovat. Nováčků je poté, co se nemohou zúčastnit Jakub Zbořil s Laukem, celkem deset.

Dalšími jsou obránci David Gazda ze Zlína, Pavel Pýcha z Českých Budějovic, Dominik Mašín z Chabarovsku a útočníci Matěj Blümel z Pardubic, Lukáš Jašek z Třince, Dominik Lakatoš z Vítkovic a Petr Kodýtek z Plzně.

Stránský, který vede s 16 góly pořadí extraligových střelců, se dostal do nominace v sobotu místo třineckého spoluhráče Filipa Zadiny. Tomu nepovolil účast v Moskvě Detroit, stejně jako obránci Filipu Hronkovi, kterého nahradil Jan Košťálek ze Sparty. Na Channel One Cup nakonec Stránský nepojede z vážných rodinných důvodů.

Z hokejistů působící za normálních okolností v zámoří zbyli v nominaci jen útočníci Jašek (Vancouver) a David Kaše (Philadelphia/nyní Karlovy Vary).

Čeští hokejisté rozehrají Channel One Cup ve čtvrtek zápasem proti Finsku, v sobotu nastoupí proti domácímu Rusku a v neděli proti Švédsku.

Reklama

Související témata: