Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodčí nepískl, tak co, tvrdí Rusové. A opřeli se naopak do Krejčího

PRAHA

Hodně emocí vyvolal rozhodující gól ruských hokejistů v prodloužení čtvrtfinále mistrovství světa do 20 let proti Česku. Trefě Grigorije Želďakova totiž předcházel evidentní zákrok vysokou holí do obličeje českého obránce Daniela Krejčího, po kterém zůstal na ledě a Češi hráli najednou jen ve třech. Rozhodčí však nechali pokračovat ve hře a Rusové skórovali. A nemají s tím žádný problém.

Foto: Todd Korol, Reuters

Ruský útočník Želďakov v objetí spoluhráčů po vítězném gólu proti ČR

Článek

"Rozhodčí nic nesignalizoval, takže jsme zkrátka hráli dál a vstřelili gól, co k tomu dál říct," vykládal po zápase autor vítězné branky Želďakov, jenž skóroval po přihrávce Nikity Kučerova. Stejného hráče, po jehož zákroku holí o pár vteřin dříve zůstal ležet na ledě český bek Krejčí.

Není divu, že byli čeští hráči z takového gólu pořádně naštvaní, brankář Mrázek si dokonce něco vyříkával s rozhodčími. "Je mi jedno, co Češi říkají. Už je po zápase, který nějak dopadl a nemá smysl se k soupeři vyjadřovat," odbyl české stížnosti kapitán ruského výběru Jevgenij Kuzněcov.

Ruští novináři pochybují, zda byl Krejčí vůbec zraněn

Někteří ruští novináři se dokonce pouštějí do úvah, zda vůbec k nějakému faulu na Krejčího došlo. Server sports.ru píše, že český obránce po zápase uvedl, že jej hokejka Kučerova trefila do levé tváře, ovšem když měl novinářům po zápase inkriminované místo ukázat, po žádném šrámu nebylo ani památky.

Stejný web přitom cituje z rozhovoru Daniela Krejčího pro kanadské novináře před čtvrtfinále. V něm měl údajně mimojiné prohlásit, že si sbornou ve čtvrtfinále šampionátu přál, protože "Rusko nenávidí. Z celého srdce". A to by měl být důvod k tomu, že by v klíčovém okamžiku zápasu svého týmu přihrál zranění?

Je po zápase, český obránce Krejčí vzadu leží na leděfoto: ČTK/AP

"Měli jsme tolik šancí, že kdybychom proměnili alespoň polovinu, tak k žádnému prodloužení ani nemuselo dojít," tvrdí ruský útočník Alexandr Chochlačjov. "Ten gól vyvolal hodně emocí a hrálo se dost tvrdě, což nám ale jen pomůže při vyhecovaném semifinále s Kanadou. Tam to bude boj o každý centimetr ledu," zakončil Želďakov.

Reklama

Související témata: