Hlavní obsah

Tvrdá rána pro hokejovou reprezentaci! Jaškin velmi pravděpodobně nepojede na MS

Kvůli vyčerpání po sezoně se mu už omluvil útočník Plzně Milan Gulaš, kvůli své svatbě zase forvard Magnitogorsku Andrej Nestrašil. Nyní se ale trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán velmi pravděpodobně bude muset vypořádat s ještě citelnější absencí na mistrovství světa. Na turnaji v Rize se nejspíš bude muset obejít bez nejlepšího střelce této sezony Kontinentální ligy Dmitrije Jaškina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin velmi pravděpodobně dres české reprezentace na letošním MS neoblékne.

Článek

Osmadvacetiletý útočník moskevského Dynama má zdravotní problémy, které si možná vyžádají i operaci.

Jaškin se po svém návratu ze zámoří v roce 2019 okamžitě stal jednou z největších hvězd Kontinentální ligy. V dresu Dynama zářil už v minulé sezoně, v té aktuální nasázel v 59 zápasech základní části 38 gólů a jako třetí český hokejista po Janu Markovi a Romanu Červenkovi ovládl tabulku střelců KHL. V deseti duelech play off pak přidal dalších pět zásahů.

Foto: dynamo_ru, Twitter

Dmitrij Jaškin (vlevo) z Dynama Moskva.

Logicky proto měl být jedním z trumfů českého nároďáku na mistrovství světa, které zažil už v letech 2018 a 2019. Jenže třetí účast na světovém šampionátu zřejmě nepřidá.

„Poslední hovor proběhl dneska a vypadá to, že Dmitrije nominovat nebudeme. Jeho zdravotní stav a celková situace ohledně jeho trénování v Moskvě není ideální," prohlásil Filip Pešán po čtvrtečním tréninku národního týmu.

„Vypadá to, že podstoupí zdravotní zákroky a nebude schopen se připojit. Ale ještě to nejsem schopen potvrdit stoprocentně, čekáme na další informace," dodal Pešán na adresu rodáka z Omsku.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán.

Reprezentace dnes v pražských Holešovicích zakončila druhý týden přípravy na MS, Pešán měl na ledě k dispozici 25 hráčů do pole a tři brankáře. Většina z nich je z domácí extraligy, devítka nominovaných působí v KHL (brankář Will, obránci Jordán, Mašín, Mozík, Šustr, Sklenička a útočníci Robin Hanzl, Radil a Hynek Zohorna).

Příští týden se pak k reprezentaci připojí nejstarší ze tria bratrů Zohornových Tomáš. Pešán s generálním manažerem Petrem Nedvědem pak jednají i o příjezdu dalších krajánků z KHL.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Milan Klouček se už s národním týmem připravuje, Tomáš Zohorna začne příští týden.

„V současné chvíli máme s Petrem Nedvědem naplánované hovory s některými hráči z KHL, kteří řeší zdravotní problémy. Každý den se situace mění, takže konkrétní informace teď nevím žádné. Ale hovory probíhají a příjezd některých dalších hráčů z KHL určitě bude. Čekáme ale na vyjádření nejen hráčů samotných, ale i jejich lékařů," vysvětluje Pešán současnou situaci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: