Hlavní obsah

Budu hodně naštvanej, pokud nás na olympiádu nepustí, řekl Pastrňák při převzetí Zlaté hokejky

Už popáté v řadě ovládl anketu Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu sezony, což se před ním ještě nikomu nepodařilo. Necelé dva týdny po vyhlášení výsledků útočník Bostonu David Pastrňák převzal v Praze vítěznou trofej z rukou ředitelky pořádající agentury BPA sport marketing Jany Obermajerové.

Budu hodně nas*anej, jestli nás na olympiádu nepustí, říká David Pastrňák Video: BPA sport marketing

 
Článek

Pastrňák kvůli operaci kyčle sice zmeškal úvodní tři týdny sezony NHL, přesto byl v základní části nejproduktivnějším Čechem, z nichž si jako jediný dokázal udržet průměr bodu na zápas. V play off se ale jeho Boston poroučel už v semifinále Východní konference.

Přesto mu to na další triumf ve Zlaté hokejce stačilo, druhého Ondřeje Paláta, jemuž nepomohla ani obhajoba Stanley Cupu s Tampou Bay, porazil v hlasování trenérů Českého hokeje, národního týmu, mládežnických reprezentací, klubů nejvyšší soutěže a hokejových novinářů o pouhých 20 bodů.

Pastrňák ovládl Zlatou hokejku už popáté v řadě, čímž překonal počin Jaromíra Jágra z let 2005 až 2008 a v celkovém počtu prvenství se vyrovnal druhému Dominiku Haškovi. Aby se však vyrovnal rekordmanovi Jágrovi, musel by českým hokejistům kralovat ještě sedmkrát...

Foto: Dwyer Michael, ČTK

Pozor, pálí David Pastrňák!

„Vyhrát Zlatou hokejku je pro mě čest, i když letos jsem si svým triumfem nebyl úplně jistý. Děkuju všem za hlasy, za výhru jsem rád," prohlásil Pastrňák.

Na přiložené videu se můžete podívat, o čem dalším rodák z Havířova při převzetí Zlaté hokejky hovořil. Třeba i o tom, jak by byl naštvaný, kdyby hráči z NHL nakonec v únoru nemohli jet na ZOH do Pekingu.

Reklama

Související témata: