Hlavní obsah

Tlustý se zapojí do přípravy před MS, Hadamczik se na Rigu těšil

Martin KézrPrávo

Útočník Caroliny Jiří Tlustý se 16. dubna připojí k české hokejové reprezentaci, která se chystá na MS ve Švédsku a Finsku. Právu to v Rize, kde národní tým hraje v pátek a v sobotu dva mezistátní zápasy, potvrdil trenér Alois Hadamczik.

Foto: ČTK/AP

Jiří Tlustý se zdraví se spoluhráči z Caroliny

Článek

Odchovanec kladenského hokeje má tak šanci na reprezentační debut. „S Tlustým jsem mluvil v noci, určitě dorazí. Počítám s ním zřejmě na levé křídlo. Je to hráč, který se dokáže tlačit před brankou, a pokud mě v přípravě přesvědčí výkonem, má určitě velkou šanci dostat se na šampionát," řekl kouč, jenž by třetí potvrzenou posilu z NHL (vedle Tlustého i další útočník Plekanec a gólman Pavelec) rád nasadil už v mezistátních zápasech se Slovenskem (18. 4. v Praze a 20. 4. v Bratislavě).

První z testů absolvuje národní tým už dnes od 16 h našeho času v Rize. „Vrátil jsem se do Lotyšska po šesti letech. Do Rigy jsem se ale vyloženě těšil, při mistrovství světa se nám tady hodně dařilo a ty stříbrné vzpomínky jsou pořád moc pěkné. Navíc chodilo hodně diváků, takže se těším na atmosféru," tvrdil Hadamczik.

Pamětníky finále v roce 2006 jsou také útočník Petr Tenkrát a obránce Miroslav Blaťák, jenž Právu po příletu přiznal: „Už cestou mi blesklo, že pro mne to v Rize byl tenkrát první velký turnaj s reprezentací. Pokaždé, když sem přijedeme během sezóny KHL s Ufou, fanoušci tady jsou vynikající a umějí udělat hodně bouřlivé prostředí."

Reklama

Související témata: