Hlavní obsah

Hadamczika vytočily Vampolovy zkraty: Takhle nedisciplinovaný hráč prostě být nesmí

Riga

Trenér Alois Hadamczik těžko nacházel pochopení pro zkraty Petra Vampoly v posledních třech minutách pátečního mezistátního utkání v Rize. Nedisciplinovanost jednoho hráče, která způsobila dvě gólově potrestaná vyloučení, reprezentantům vzala vedení 3:1 nad Lotyšskem. Vítězný vstup do Euro Hockey Challenge zachránil až v rozstřelu dvakrát úspěšný Petružálek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští hokejoví reprezentanti sledují spolu s trenérem Hadamczikem dění na ledě.

Článek

„Nechci Vampolu zatracovat kvůli pár chybám, jenže takhle nedisciplinovaný prostě být nesmí. Naskočil až do třetí třetiny, ke konci ale způsobil dvě oslabení a dostali jsme z toho dva góly. Zaplatili jsme už za jeho zbytečný faul a vrcholem všeho pak bylo, jak v předposlední minutě vyhodil puk do hlediště, aniž by byl pod tlakem protihráče," krčil rameny Hadamczik, jenž ale naznačil, že v sobotním zápase dopřeje Vampolovi druhou šanci.

„Může dostat prostor, aby se rehabilitoval, ale musí si uvědomit, že po takovém výkonu hraje o své další působení v týmu, který se chystá na světový šampionát," líčil trenér, jehož největší pochvalu si vysloužil Jakub Kovář, který kryl 32 střel. „Předvedl se ve velmi dobrém světle. Vůbec na něm nebylo znát, že tři týdny nechytal," říkal kouč, který přesto dodrží původní plán a do sobotní odvety postaví do branky Pöpperle. „Chci, aby se předvedli oba gólmani," mínil Hadamczik.

Starost měl v pátečním večeru ale o Petra Čáslavu, jenž po zásahu pukem nemohl pořádně hýbat pravou rukou a odjel do nemocnice na rentgen. „Skočil obětavě do střely. Snad to s jedním z našich klíčových obránců ale nebude tak zlé, jak to vypadalo, když šel z ledu. Každopádně v sobotní odvetě nenastoupí," mínil kouč.

Reklama

Související témata: