Hlavní obsah

Šlégr: Pořád nemám titul mistra světa

PRAHA

Kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička zprvu s obráncem Jiřím Šlégrem nepočítal. Nakonec ale urostlého litvínovského beka příjemně překvapil pozvánkou do přípravného kempu v Karlových Varech. "Jen jsem vytáhl tašku s výstrojí a zase jdu do toho," říká Šlégr v rozhovoru pro Právo o své motivaci poprat se o místo v kádru pro MS ve Vídni.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Šlégr

Článek

Původně trenér Vladimír Růžička oznámil, že s vámi do přípravného kempu před mistrovstvím světa nepočítá. Bylo to pro vás velké překvapení, když změnil názor? Já se tím moc nezabýval, bylo to trenérovo rozhodnutí. Nemluvili jsme o tom.

Prý se mu moc nezamlouval váš zdravotní stav, až když dostal ujištění lékařů, tak zavolal. Já mu řekl, že se cítím dobře a mám zase energii. Když jsem nakonec dostal pozvánku, nerozmýšlel jsem se.

Jak dlouho jste mezitím nebyl na ledě? Dva týdny. To mi pomohlo, odreagoval jsem se. V neděli jsme se pak s Martinem Ručinským byli společně sklouznout. Ale do ničeho většího jsme se nepouštěli. Doufám, že "Ruča" se zdravotně také dá dohromady.

Máte vůbec motivaci prát se o místo v sestavě? Na to jste u národního týmu nebyl nikdy moc zvyklý. Roky přibývají a já pořád nemám titul mistra světa, takže o motivaci mám postaráno. Rodina se za ty poslední roky také už smířila s tím, že hokej je u mě na prvním místě. Jen jsem vytáhl tašku s výstrojí a zase jdu do toho.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko