Hlavní obsah

Růžička určil jako jedničku pro MS do branky Saláka, Pavelce do Minsku brát nebude

Děčín

Docela nečekaně zveřejnil trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička vyřešení gólmanského rébusu pro květnové MS. Jedničkou pro turnaj v Minsku bude Alexander Salák, dvojkou Jakub Kovář a trojkou Pavel Francouz. Ondřeje Pavelce z Winnipegu, jenž odchytal v Soči největší díl z olympijského turnaje, na letošní mistrovství světa vůbec brát nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák bude jedničnou národního týmu na mistrovství světa v Bělorusku.

Článek

Do začátku šampionátu v Minsku sice zbývá ještě měsíc, ale kouč má jasno a v kabině všichni vědí, na čem jsou. „Do mistrovství světa je poměrně dost dlouho, ale už jsem o řešení přemýšlel několik dnů a tak jsme si sedli s klukama a řekli si, jaké role by měli mít. Hodně mi na tom záleželo, aby oni věděli a měli svůj klid. Když máme jasno, není důvod něco dál tajit," řekl Růžička, jenž se pokusil Pavelcovi vysvětlit své počínání.

„Zavolal jsem mu a vyříkali jsme si plno věcí, řekl bych, že šlo o chlapský rozhovor na úrovni. Mluvili jsme spolu snad patnáct minut. Vysvětlil jsem Ondrovi, že pro toto mistrovství to uděláme s brankáři, jak jsem vám už řekl, a pak přijde úplně stejná startovací čára pro pražské MS 2015, kde bude všichni gólmani v rovné lajně," prohlásil Růžička, jenž s telefonem u ucha sonduje od hráčů NHL jejich zájem reprezentovat.

„Jágr mi to sice pořád nezvedá, ale já s ním jako s typem staršího pravého křídla počítám. Podobně bych rád měl z New Jersey v obraně Židlického, ale od něj taky ještě nemám odpověď. Otazník je u útočníka Tlustého, který měl v Carolině problém s kolenem. Vesměs kladné odpovědi ohledně mistrovství dostávám od hráčů, které ale teprve čeká play off. Můžeme ale určitě počkat na ty, co vypadnou z prvního kola," přiblížil Růžička.

Koho byste nominovali vy jako brankářskou jedničku pro MS v Bělorusku?
Pavla Francouze
4,9 %
Jakuba Kováře
16,5 %
Ondřeje Pavelce
11,5 %
Alexandera Saláka
62,3 %
Jiného brankáře
4,8 %
Celkem hlasovalo 15783 čtenářů.

Reklama

Související témata: